Izvor: biznis.ba | Srijeda, 21.02.2007.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

First Data International i za Federaciju BIH

Kompanija First Data International, svjetski lider u pružanju usluga elektronske trgovine i plaćanja, otvorila je ured u Zagrebu, proširivši tako svoje poslovne aktivnosti i na Hrvatsku. Putem ureda u Zagrebu, kompanija će pružati usluge i za područje Slovenije i Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon Bukurešta i Varšave, ured u Zagrebu treći je kojeg je kompanija First Data International otvorila u protekloj i tokom ove godine, šireći svoje poslovanje na području središnje Evrope. Kompanija sada djeluje u devet zemalja središnje Evrope, u kojima finansijskim institucijama i velikim maloprodajnim lancima nudi široki spektar kvalitetnih i konkurentnih usluga elektronske obrade podataka i prateće podrške.

Tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine ključna su za kompaniju First Data zbog velikog potencijala rasta na području elektronskih plaćanja, kao i snažne povezanosti tih zemalja s ostalim evropskim tržištima na kojima First Data već djeluje. Širenje poslovanja na ovom području omogućit će kompaniji First Data da podrži svoje međunarodne klijente pri integriranju odnosno konsolidaciji procesiranja u više zemalja.

Tokom idućih dvanaest mjeseci, First Data International će uspostaviti poslovne aktivnosti lokalno i tako pružati usluge podrške u Zagrebu, u isto vrijeme koristiti na regionalne procesing centre za centraliziranu isporuku.

Lokalni tim menadžera kompanije izvrsno je upućen u aktivnosti na hrvatskom, slovenskom, bosanskohercegovačkom i drugim regionalnim tržištima. Domagoj Mandarić, generalni direktor First Data Internationala za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, pridružio se kompaniji nakon rada u kompaniji A.T. Kearney iz Frankfurta, gdje je bio član Financial Institutions grupe i vodio projekte strateškog razvoja i restrukturiranja za klijente iz središnje i istočne Evrope.

Stefan Klestil, viši potpredsjednik i menadžer poslovnih aktivnosti kompanije First Data u Austriji, Italiji i 13 zemalja središnje Europe, izjavio je: "Ponosni smo što ćemo svoje usluge sada pružati i međunarodnim i regionalnim bankarskim grupama kao i velikim trgovcima u. Bosni i Hercegovini. Našim korisnicima na navedenim tržištima, kao i tržištima susjednih zemalja, omogućit ćemo učinkovito korištenje usluga plaćanja, kako lokalno tako i prekogranično".

Za više informacija, pogledajte stranicu www.firstdata.com

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.