NavMenu

HP olakšava implementaciju UNIX virtualizacije sa novim HP-UX operativnim sistemom i HP Integrity serverima

Izvor: communis Srijeda, 21.02.2007. 13:16
Komentari
Podeli

HP je nedavno predstavio novu verziju operativnog sistema HP-UX 11i, kao i nove HP Integrity servere kako bi pomogli da učine praktičnom virtualizaciju koja je ključna za misiju firmi svih veličina.

Posljednje izdanje HP-ovog strateškog UNIX operativnog okruženja, HP-UX 11i v3, čini virtualizaciju lakšom za implementiranje i omogućava virtualizaciju koja je ključna za misiju kombinujući virtualizaciju i dostupnost mainframe klase. Također, sa HP-UX 11i v3 sistemom, bitne aplikacije, uključujući poslovno izvješćivanje i data skladištenje su sada jednostavniji i lakši za upravljanje.

Dodatno, HP je ojačao ponudu HP Integrity servera sa modelom za c-Class BladeSystem okruženja i novu jedinicu koja je optimizovana za montiranje u ormariće, Integrity rx2660, server osnovne serije. HP Integrity BL860c Server Blade je prvi Integrity model koji je dizajniran za c-Class HP BladeSystem portfolio, HP-ovu revolucionarnu blade arhitekturu. HP Integrity rx2660 je najjeftiniji Integrity server za ugradnju u mrežne ormariće, i ujedno najfleksibilnija i višestrane jedinica u svojoj klasi UNIX servera.

Pored sistema HP-UX 11i v3, dva nova servera omogućavaju virtualizaciju koja je ključna za misiju na platformi zasnovanoj na standardima kako bi pomogli u kreiranju Adaptivne Infrastrukture u bilo kojoj korporaciji.

Kretanje dalje od virtualizacije

Virtualizacija, koja omogućava ujedinjavanje i dijeljenje IT resursa, tako da ponuda resursa može da zadovolji tražnju poslovanja, transformiše IT u data centrima širom svijeta. HP Virtual Server Environment (virtualno okruženje servera – VSE) omogućava operativnom sistemu HP-UX 11i da se ide stepen dalje i ima integrisanu virtualizaciju i dostupnost mainframe klase, kako bi omogućio misiono kritičnu virtualizaciju za korisnike sa najzahtjevnijim zadacima. HP je proširio funkcionalnosti i pojednostavio instalaciju misiono kritičnih mogućnosti virtualizacije za HP-UX 11i.

• Instalacije virtualizovanih okruženja je jednostavnija zahvaljujući dodavanju četiri nove VSE Reference arhitekture, uključujući one za Oracle, SAP softver i dijeljene servise zasnovane na HP-ovom vlastitom aplikacionom serveru i implementacije baza podataka. Ove referentne arhitekture mogu pomoći u skraćivanju u pola vremena implementacije za klijente.

• Dostupnost mainframe klase je poboljšana kroz HP Serviceguard klastering poboljšanja, uključujući brži failover, koji je transparentan za korisnike za SAP i uvođenje novih nivoa tolerancije na zakazivanje opreme kaskadnim failoverom na tri data centra.

Novi HP-UX 11i v3 UNIX operativni sistem je dizajniran da izađe na kraj sa rastućim potrebama poslovnih aplikacija, kako bi se pozabavili današnjim i budućim zahtjevnim zadacima, i poboljšan je u mnogo drugih ključnih oblasti. Na primjer, projektovan je tako da može adresirati to 100 miliona zetabajta visoko dostupne, bezbjedne pohrane (1 zetabajt = 1 milijarda terabajta). Dodatno, ima nove mogućnosti za hot-swap i online zakrpe koji smanjuju planirana i neplanirana isključenja, i sposobnosti automatizacije su ono što pomaže minimizaciju operativnih troškova.

Kao i sa svakim novim HP-UX izdanjem, postojeće investicije klijenata u operativni sistem HP-UX 11i su zaštićene kroz kompatibilnost binarnih datoteka. Ovo znači da će aplikacije koje su radile na prethodnom izdanju, raditi i dalje bez promjena na HP-UX 11i v3 sistemu, uz dodatnu korist u tome da će u prosjeku raditi 30 posto brže.

Donošenje blade fleksibilnosti i energetsku efikasnost Integrity korisnicima

Proširujući HP-ovu strategiju „blade everything“, novi HP Integrity BL860c blade server je višenamjenski server za više operativnih sistema. Donosi blade prednosti energetske efikasnosti, kao i konsolidacije i fleksibilnosti za korisnike Integrity servera, dok u isto vrijeme proširuje sposobnosti obrade podataka i opcija za HP blade korisnike.

Koristeći inovativni dizajn c-Class HP BladeSystem servera, BL860c je idealan za zahtjevne aplikacije baza podataka, kao i računarska okruženja naučnih istraživanja.

Blade server također nudi i snažan stroj virtualizacije za konsolidaciju aplikacija, koji može pomoći smanjivanju ukupnih troškova posjedovanja. Dodatno, Integrity BL860c dijeli isto BladeSystem c7000, zajedno sa drugim HP ProLiant i HP StorageWorks blade serverima.

Novi HP Integrity rx2660 donje klase se nosi sa robusnim radnim opterećenjima aplikativnog nivoa i dovoljno je višestran za prenošenje, aplikativno posluživanje, testiranje i razvoj. Cjenovno povoljan za mala okruženja, nudi računarske i HP-UX snage, kao što je VSE, HP Serviceguard i HP Systems Insight Manager, korisnicima svih veličina.

Server rx2660 također je bolji od Sun servera na njihovom terenu: Java™ performanse. Kao što je demonstrirano svježim rezultatima SPECjAppServer2004(1) i SPECjbb2005(2) testa, rx2660 donosi vodeće performanse za Java 2 Enterprise Edition aplikacije i Java radna opterećenja.

Fokus kanalnih partnera

HP nastavlja da proširuje i oprema stručne kanalne partnere stručnom ekspertizom i resursima da prošire doseg na tržištu virtualizaciji za korporacije svih veličina. HP VSE za HP-UX 11i, zajedno sa Serviceguard sistemom i novim HP Integrity serverima sa sistemom HP-UX 11i, omogućavaju bitne pokretače rasta za HP kanalne partnere.

Cijene i dostupnost

Osnovna konfiguracija HP Integrity BL860c blade servera ima početnu preporučenu cijenu u Sjedinjenim Državama od 3,827 USD, i očekuje se da će se početi sa isporukom u martu. Osnovna konfiguracija HP Integrity rx2660 servera donje klase ima početnu preporučenu cijenu u Sjedinjenim Državama od 4,931 USD i odmah se isporučuje. HP je smanjio cijene za HP-UX 11i, kao i za većinu softvera za podršku. Operativni sistem HP-UX 11i v3 se već isporučuje.

Više informacija o sistemu HP-UX i novim HP Integrity serverima je dostupno na www.hp.com/go/Integrity21507.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.