NavMenu

"AS" stekao još 28,5% dionica u "Klasu"

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.06.2014. 16:07
Komentari
Podeli
Tender ponuda koju je "AS" raspisao za preostale dionice sarajevskog "Klasa", nakon što je kupio paket dionica ove kompanije od Sarajevske pivare i ZIF Naprijed, pokazala se uspješnom, izvještava Indikator.ba.

Ponudu je prihvatilo 85 dioničara, koji su ukupno raspolagali sa 1.454.685 dionica "Klasa", a što čini 28,5% od ukupnog broja dionica ove kompanije.

Na taj način, "AS" je povećao vlasništvo u "Klasu" sa 63,2% na 91,7%. Budući da vlasničke promjene još nisu evidentirane u Registru vrijednosnih papira, čeka se na potvrdu konačnog postotka "AS"-ovog udjela u "Klasu".


Dionice "Klasa" u tender ponudi "AS" otkupljivao je po cijeni 6,40 KM po dionici (64% od nominalne vrijednosti koja iznosi 10 KM), što znači da je za paket od 28,5% platio oko 9,3 mil KM.

Tender ponuda je trajala u proteklih mjesec dana, banka depozitar u ovom poslu bila je Sberbank BH, a društvo ovlašteno za prikupljanje odgovora AW Broker.


Tagovi:
dionice Klasa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.