NavMenu

"Džida" iz Čitluka otvorila poslovno-logistički centar u gospodarskoj zoni Tromeđa

Izvor: eKapija Srijeda, 11.06.2014. 12:09
Komentari
Podeli

Poslovno-logistički centar firme "Džida" iz Čitluka, vodećeg prodavca i servisera viličara "Jungheinrich" u BiH, svečano je otvoren prije nekoliko dana. Centar se prostire na 2.000 m2 u gospodarskoj zoni Tromeđa. Na otvaranju impresivnog poslovnog objekta tvrtke okupili su se brojni prijatelji firme "Džida" i poslovni suradnici, saopšteno je iz te čitlučke firme.

"Džida" danas surađuje s poslovnim suradnicima na prostoru BiH, ali i sa suradnicima iz Njemačke, Italije, Belgije, Nizozemske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, te sa 20 zaposlenih stremi prema novim poslovnim uspjesima. Uz ekskluzivno zastupništvo njemačkog proizvođača viličara "Jungheinrich", zastupnik je i poznatog talijanskog proizvođača čistača "Dulevo" kao i italijanskog proizvođača "Fam".

Regionalni menadžer kompanije "Jungheinrich" Christian Lammek istakao je da su posljednjih 9 godina s timom "Džida" ostvarili mnogo na tržištu Bosne i Hercegovine.

- Od novih i rabljenih strojeva, najma, preprodaje, svaki konkurent točno gleda što se kod nas događa. Mi smo naš udio na tržištu, u teškoj okolini, u zadnjih par godina konstantno povećali. U zadnje 4. godine naš udio na tržištu je bio 40%, da bi zadnju godinu iznosio nevjerojatnih 46%. Predviđanja za 2014. godinu sa osvrtom na prva 4 mjeseca su također vrlo zadovoljavajuća. Više nego svaki drugi viličar je Jungheinrich. Točno 52,6 % tržišnog udjela. Naša pohvala ne ide samo za prodaju gdje je napravljen jedan odličan posao, nego posebna pohvala za djelatnike servisa u cijeloj zemlji i ovdje u Čitluku - kazao je Lammek.


- Tvrtka "Džida" je ostvarila višegodišnji cilj izgradnjom ovog logističkog centra. Naš je plan i dalje raditi i povećavati broj zaposlenih, što je povezano s našim proširenjem na području cijele Bosne i Hercegovine, te uvođenje novih brendova u našu djelatnost - rekao je direktor "Džide" Tadimir Džida.

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić rekao je kako je izuzetno srećan da u teškim vremenima može nazočiti otvaranju poslovnog objekta u kojem će novi radnici naći posao, posebice jer je taj objekt sagrađen u Gospodarskoj zoni Tromeđa, u kojoj posluje više od 25 poslovnih subjekata i u kojoj je posao pronašlo skoro 1.000 ljudi.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.