NavMenu

Više od 200 šamačkih privrednih subjekata pretrpilo štetu od poplava

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 08.06.2014. 21:30
Komentari
Podeli

Načelnik Odjeljenja za privredu u opštini Šamac Milan Simić izjavio je da je, prema grubim procjenama, više od 200 privrednih subjekata stradalo u poplavama u Šamcu.

On je nakon sastanka sa privrednicima ove opštine rekao da je teško govoriti kolika je šteta, ali je gruba procjena da je veća od 250 miliona KM, gledajući sa aspekta poljoprivednih gazdinstava, privrednih subjekata, a u to se ubrajaju i stambeni objekti u gradu i selima.

Na sastanku sa 70 privrednika iz svih oblasti, kome su prisustvovali načelnik opštine Šamac Savo Minić i narodni poslanik iz Donjeg Žabara Goran Mitrović, bilo je riječi o prijedlogu mjera koje će ići prema Vladi Republike Srpske, razvojnim organizacijama i svim drugim finansijskim organizacijama koje mogu pomoći opštini Šamac.

- Znamo da Vlada Republike Srpske ovih dana priprema prijedlog mjera prema Narodnoj skupštini. Mi upućujemo prijedlog mjera koje zanimaju našu opštinu, a pogotovo što imamo saznanje da će Šamac biti proglašen opštinom sa posebnim statusom - kaže Savić.

On je naveo da bi opština Šamac trebalo da ima određene olakšice u odnosu na druge oštine koje su pogođene poplavama.

Savić smatra da će opština Šamac biti pod posebnom pažnjom Vlade i razvojnih institucija, jer je pretrpjela najveću štetu u regionu, Republici Srpskoj i BiH.

On je dodao da je danas između preduzetnika i predstavnika opštine uspostavljena sinergija i iskazan interes da se proizvodnja i sve druge djelatnosti pokrenu na ovom području.

- Nas ohrabruje što je u najtežim vremenima desetak firmi, pogotovo izvoznog karaktera, krenulo sa proizvodnjom, prije svega, da održe izvozne aranžmane i to nam daje nadu da postoji šansa još uvijek - naglasio je Savić.

On je rekao da se opštinske vlasti nadaju da mogu to postići, uz pomoć Vlade Republike Srpske, resornih ministarstava i razvojnih organizacija.

- Svima u Šamcu je u interesu da se prevaziđe ovakvo stanje. Veliki dio mjera koje opština priprema prema Vladi podudariće se sa mjerama koje će Vlada uputiti prema Narodnoj skupštini - naveo je Simić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.