Izvor: Tanjug | Subota, 07.06.2014.| 14:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Koja je zemlja najbolja za život penzionera?

(Foto: I.Vukša)

Najbolja zemlja za život penzionera je Maroko, slijedi Tajland, ostrvo Moris, Tunis i Portugalija, prema istraživanju i listi koju je napravio francuski sajt retret-etranžer.

Lista je sastavljena na osnovu osam kriterijuma, među kojima su troškovi života, klima, bezbijednost, mogućnosti integrisanja, cijene nekretnina, kvalitet zdravstvenih usluga, infrastruktura, prenio je list "Ekspres".

Prema ovom istraživanju, koje je obavljeno u 25 zemalja, šesta najbolja zemlja za penzionere je ostrvo Bali u Indoneziji, zatim Španija, na osmom mjestu je Dominikanska Republika, na devetom Senegal i na desetom Italija.

Preporučene zemlje se odnose prije svega na francuske penzionere, navodi "Ekspres".

Maroko je zauzeo prvo mjesto, prije svega zbog mediteranske klime, prihvatljivih troškova života i privlačne poreske politike. Pored toga, ova zemlja je kulturološki i jezički bliska francuskoj populaciji.

Drugoplasirani Tajland se preporučuje penzionerima avanuturističkog duha, koji se ne plaše udaljenosti, ali i kojima ne smeta topla i vlažna klima. Uz to, troškovi života u toj državi su veoma niski.

Ostrvo Moris našlo se na trećem mjestu liste najboljih destinacija za život penzionera zbog jedinstvenih plaža i klime.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.