NavMenu

Dani Sarajeva u Beogradu od 13. do 16. juna

Izvor: Novosti Petak, 06.06.2014. 12:10
Komentari
Podeli
(Beograd) Kulturna manifestacija "Dani Sarajeva" održaće se osmi put pod sloganom "Sarajevo na nogama!" od 13. do 16. juna u Beogradu.

Festival "Dani Sarajeva" biće svečano otvoren u petak, 13. juna ispred nekadašnjeg Ruskog cara u Knez Mihailovoj ulici izložbom "Bunt" dokumentarnih fotografija na kojima su prikazani nedavni protesti u Sarajevu.

Izložba dokumentarnih fotografija o kojoj sarajevski pisac Igor Štiks kaže da su političke u najboljem smislu riječi jer svjedoče, ali i govore, i taj govor uznemirava, biće postavljena do 22. juna.

U Ustanovi kulture Parobrod u subotu, 14. juna, beogradska publika imaće priliku da vidi još jednu dokumentarnu zbirku fotografija "People of Sarajevo", projekat koji poput već poznatih Facebook strana "Beograđani" i "Humans of New York", prati trend prikazivanja građana grada iz kojeg dolazi.

Svakodnevno, na Facebook strani "People of Sarajevo" autorka Imrana Kapetanović objavljuje po jednu fotografiju i kratku priču, anegdotu ili crticu iz života Sarajki i Sarajlija.

U okviru pozorišnog programa "Dana Sarajeva" Mirjana Karanović i Ermin Bravo izvešće predstavu "Helverovu noć" dramaturškinje Ljubice Ostojić čija se radnja odvija u tridesetim godinama prošlog vijeka u Njemačkoj.


Predstava je i dalje aktuelna jer, kako kaže Ostojić, fašizam nije tek mučna pripovijest daleke prošlosti, on je hronična boljka savremenosti. Predstava je i simbolički važna, jer je bila prva poslijeratna saradnja u oblasti kulture između Sarajeva i Beograda i preteča manifestacije "Dani Sarajeva".

Glumački duo, koji ove godine slavi deset godina od postavljanja predstave na scenu beogradskog Ateljea 212 i sarajevskog Kamernog Teatra 55, predstavu će izvesti u ponedjeljak, 16. juna u dva termina, 18 i 21 čas u Ateljeu 212.







Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.