NavMenu

Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta

Izvor: Fena Utorak, 20.02.2007. 10:15
Komentari
Podeli

Direktor farmaceutske kompanije Bosnalijek d.o.o. Sarajevo Edin Arslanagić i izvršni direktor za proizvodni menadžment i predsjednik Upravnog odbora Farmaceutskog fakulteta Akif Mujezin posjetili su 19.02.2007. godine Rektorat Univerziteta u Sarajevu. Oni su s s rektorom Farukom Čaklovicom i dekanesom Farmaceutskog fakulteta Elvirom Kovač-Bešović razgovarali o sadašnjem i budućem statusu Farmaceutskog fakulteta.

Razgovarano je o podršci Rektorata i Bosnalijeka u rješavanju konačnog statusa Farmaceutskog fakulteta u Kampusu, na lokaciji bivše kasarne "Maršal Tito".

"Lokalitet koji je Farmaceutski fakultet dobio u Kampusu je za sada privremeno rješenje, a Rektorat i Bosnalijek će pokušati da u regulacionom planu kompletnog Kampusa ugradi markicu na kojoj će stajati Farmaceutski fakultet kao trajno rješenje. Bosnalijek će pomoći u kreiranju projektnog zadatka", kazao je direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić.

Dekanesa Farmaceutskog fakulteta Elvira Kovač-Bešović je izrazila zadovoljstvo što Farmaceutski fakultet, 33 godine od svog osnivanja napokon dobija svoj prostor u kome će se razvijati.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica je kazao kako Farmaceutski fakultet na ovaj način dobija savremene prostorne kapacitete, savremene labaratorije i predavaonice i kompletnu infrastrukturu koja će se koristiti u nastavnom procesu. On je zahvalio Bosnalijeku zbog podrške te naglasio kako je ovo prvi i pravi primjer privrednih kompanija kako se ulaže u visoko obrazovanje i nauku.

Generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu Zoran Selesković je pojasnio da će Farmaceutski fakultet biti smješten u jednom od objekata, unutar Kampusa, koji će se renovirati i prilagoditi potrebama Fakulteta.

Unutar Kampusa postoji jedan broj objekata, koje je SFOR napustio polovinom prošle godine, a koji su upotrebljivi i mogu se dovesti u namjenu da ih koriste fakulteti. Za renoviranje tih objekata treba manje novca nego što bi trebalo za gradnju novih objekata, kazao je Selesković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.