NavMenu

Istraživanje: Trećina građana BiH smatra da je turizam najperspektivnija grana privrede

Izvor: Fena Ponedjeljak, 19.02.2007. 13:26
Komentari
Podeli

Vlada SAD-a, putem Agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID), objavila je da su rezultati nedavno provedenog istraživanja pokazali da trećina stanovnika BiH, dvostruko više nego godinu ranije, smatra da je turizam najperspektivniji sektor bh. privrede.

Putem Projekta podizanja konkurentnosti putem klastera (CCA), USAID je proveo istraživanje kako bi se izmjerili efekti prve kampanje podizanja svijesti javnosti o turizmu, pod nazivom "Turizam – blago nadohvat ruke".

Kampanja je povedena tokom zadnja tri mjeseca 2006. godine i bila je fokusirana na ekonomske prednosti razvoja turizma, saopćeno je iz USAID-a.

Gotovo polovina ispitanika rekla je da su primijetili kampanju, a više od 50% ispitanih smatra da je otvaranje novih radnih mjesta direktna prednost razvoja turizma.

Praćenje medija pokazalo je da se, u odnosu na prethodnu godinu, udvostručila učestalost priča o turizmu u novinama, na radiju i televiziji. Slogan kampanje, "Živim od svog rada – radim u turizmu" plasiran je putem ograničenog broja bilborda, radiodžinglova i reklama na javnim TV servisima. USAID podržava ekonomski razvoj u BiH unapređenjem sektora turizma i prerade drveta.

Ova kampanja provedena je u sklopu stalne podrške koju USAID osigurava turističkom klasteru u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura

Uspostavlja se Ekološka mreža RS - Vlada utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti prirode

Vlada Republike Srpske utvrdila je juče, na 66. sjednici u Banjaluci, Prijedlog zakona o zaštiti prirode. Prijedlog zakona je usklađen sa strateškim dokumentima i Prostornim planom Republike Srpske. Prijedlog ovog zakona izrađen je da bi se obezbijedila kontinuirana zaštita prirodnih dobara, a s obzirom da je došlo do značajnog povećanja zaštićenih područja, jedan od prioritetnih ciljeva ovog prijedloga zakona je unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.