NavMenu

"Recro-Net" prezentovao u Banjoj Luci najnovija rješenja u oblasti zaštite podataka

Izvor: eKapija Utorak, 03.06.2014. 10:34
Komentari
Podeli

"Recro-Net", kao vodeća bosanskohercegovačka ICT kompanija u području umrežavanja, sigurnosnih i integracijskih rješenja je u saradnji sa kompanijom "Symantec", kao svjetskim liderom u proizvodnji security rješenja, u četvrtak, 29. maja 2014. godine, u Banja Luci organizovao jednodnevnu prezentaciju pod nazivom "Recro-net & Symantec Data Security Day". Cilj organizatora je bio da okupi relevantne subjekte iz javnog i poslovnog sektora kako bi im predstavio najnovija rješenja iz oblasti zaštite podataka koja im mogu pomoći da lakše usklade svoje poslovanje prema zakonodavnim propisima, preporukama nadležnih organa te da odgovore na stvarne prijetnje i izazove sa kojim se susreću.

Podaci predstavljaju intelektualnu imovinu te su kao takvi izloženi brojnim tehnološkim prijetnjama, društvenim dešavanjima pa čak i elementarnim nepogodama. S tim u vezi, prioritet u koncipiranju informativne sesije je bila izgradnja adekvatne zaštite koja može odgovoriti svim izazovima i prijetnjama. Iz tog razloga, pristnima su predstavljeni Symantec Netbackup 7.6, Symantec Protection Suite 4.0, Symantec Backup Exec 2014, Symantec Data Lost Prevention 12.0, Symantec Enterprise Vault 11.0.

Riječ je o proizvodima za "backup"-ovanje elektronskih podataka, odnosno izmještanje primarnih podataka na sekundarnu lokaciju kako bi se u slučaju prijetnje ili gubljenja istih sa primarne lokacije omogućio povrat podataka sa sekundarne lokacije što osigurava nastavak poslovnog procesa. Osim toga, kao prednosti ponuđenih rješenja istaknute su karakteristike kao što su zaštita od napada putem veba, mejla ili malicioznih softvera. Ponuđena rješenja takođe omogućavaju zaštitu podataka od korisnika koji namjerno ili nesvjesno mogu zloupotrijebiti pristup bazama te tako ugroziti stepen tajnosti podataka ili cjelokupno poslovanje.

Broj prisutnih učesnika i interes koji su iskazali tokom informativnih sesija, ukazuju da je potreba poslovnog i javnog sektora za adekvatnim rješenjima za zaštitu podataka jedan od prioriteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.