NavMenu

HUB387 pokreće Academy387 - centar za edukaciju IT kadrova

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.06.2014. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: Novigradsarajevo.ba)
Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Riječ je dugoročnom projektu Academy387 - centru za edukaciju i usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija, prenosi portal "Klix".

- Academy387 je novi koncept prenosa znanja i vještina, modeliran po najuspješnijim američkim edukacijskim platformama. Cilj nam je u najkraćem roku osposobiti osoblje za konstantne izazove koje nameće oblast informacionih tehnologija, te učiniti ih kompetitivnim na tržištu rada - ističe Edin Saračević, osnivač HUB387.

Cilj Academy387 je stvaranje edukativne platforme koja će kroz intenzivne i praktično orijentirane kurseve prenositi znanja i vještine neophodne da bi domaći IT profesionalci uspjeli na globalnom tržištu. Predavače će činiti dokazani stručnjaci iz cijelog svijeta, iz različitih oblasti relevantnih za IT biznis.

- U razgovoru sa IT kompanijama u BiH primijetili smo nedostatak specijaliziranog kadra, te da je proces treninga i usavršavanja osoblja najčešće prepušten na volju i mogućnosti individualnih kompanija. Zato smo se odlučili na ovaj iskorak, jer želimo domaćim kompanijama olakšati plasman na svjetsko tržište - kazala je Ines Avdić, koordinatorica programa u Academy387.

Pored kurseva koje će sama ponuditi, Academy387 nudi i platformu za stručnjake koje žele podijeliti svoje znanje. Svaki ekspert vrlo jednostavno može ponuditi svoj kurs, a ukoliko dobije dovoljno prijava od strane korisnika, prelazi se u fazu realizacije.


- Nadamo se da ćemo ovim projektom pomoći ljudima u potrazi za boljim poslom, našim kompanijama u potrazi za kadrom, a cijeloj BiH u jačanju IT industrije - izjavio je Kenan Salihbegović, HUB387 marketing manager.

Važno je naglasiti da će studenti imati posebne popuste za pohađanje kurseva, a Akademija će omogućiti fleksibilne modele plaćanja za pojedince i kompanije.

HUB387, je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013, kada je otvoren, postao je dom za više od 14 IT kompanija. Koncept HUB387 je okupljanje regionalne IT komune s ciljem izgradnje potentnijeg IT ekosistema, pospješujući saradnju, inkubaciju i brzi transfer znanja, kao i stvaranje klime koja ohrabruje inovacije i poduzetništvo.

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.com i www.nest71.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.