NavMenu

Trebinjsko izletište Jazina buduće mjesto visokog turizma - Rus Andrej Dulačenko kupio zadrugu i počeo radove na novom hotelu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 30.05.2014. 12:13
Komentari
Podeli

Ruski investitor Andrej Dulačenko kupio je Zemljoradničku zadrugu Lastva u stečaju za 245.000 KM, u namjeri da se na ovom izletničkom području bavi ugostiteljstvom i visokim turizmom.

Vlado Simović, stečajni upravnik Zadruge koji je uspješno okončao i stečaj u trebinjskom Poljoprivrednom preduzeću "Agrokop", kao i Industrijskoj pekari u ovom gradu, tvrdi da je u pitanju ozbiljan investitor, sa kojim pregovara o još nekim preduzećima u kojima on vodi stečajne postupke.

- Iako još nije završen stečaj cjelokupne Zadruge, jer se tužimo oko još jednog objekta u gradu, radnici iz prvog isplatnog reda su već stopostotno namireni, dok su iz drugog isplatnog reda namireni svi povjerioci i radnici sa 22%, ali se očekuje još najmanje 15% namirenja povjerilaca ukoliko se riješi pozitivno ovaj sporni objekat u gradu - objasnio je Simović.

On dodaje da će tek nakon toga biti okončan stečajni postupak oko Zemljoradničke zadruge koju je ovaj Moskovljanin kupio na drugoj ponuđenoj licitaciji i već ograđuje zemljište oko čuvenog motela "Jazina", koji je pripadao Zadruzi.

Simović objašnjava da je investitor koji se u Moskvi bavi ugostiteljstvom, u pismu namjere uz ponudu za kupovinu istakao i namjere da se ugostiteljstvom bavi i u Trebinju, gdje će, prema najavama, graditi savremeni hotel u objektu Zadruge.

Ruski investitor je već uknjižio kupljenu imovinu na svoje ime i ogradio kompleks oko nekadašnjeg motela, koji je bio čuven po ambijentu potoka koji protiče kroz sami objekat i baštu motela, ispod koga je bilo i poznato kupalište Trebinjaca.

Stečajni upravnik Simović dodaje da će investitor ponovo doći u Trebinje početkom juna, kako bi se uvjerio u napredak započetih radova, o kojima je naozbiljnije namjere istakao i u pregovorima sa lokalnim vlastima, izrazivši da je sagledao brojne potencijale grada koji bi u skoroj budućnosti mogao biti atraktivna destinacija brojnih ruskih investitora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.