NavMenu

Počinju radovi na projektima energetske efikasnosti u dvije škole u Bosanskoj Krupi

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.05.2014. 13:12
Komentari
Podeli
Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović jučer je potpisao ugovore o izvođenju radova na uspostavljanju energetske efikasnosti u centralnoj školi u Jezerskom i područnoj školi u Mahmić Selu. Riječ je o instalaciji centralnog grijanja i kotlovnice u obje škole, te zamjeni stolarije u centralnoj, navodi portal Energetika.ba.

Ukupna vrijednost projekta je više od 200.000 KM, a osim Vlade Japana, koja je osigurala više od 180.000 KM, u njegovom finansiranju učestvovali su Općina Bosanska Krupa i Vijeće roditelja Osnovne škole Jezerski.

Ugovor za instalaciju centralnog grijanja i kotlovnice u OŠ Jezerski vrijedan više od 108.000 KM potpisan je s firmom "Energotehnika" iz Doboja, za instalaciju centralnog grijanja i kotlovnice u OŠ "Mahmić Selo" u vrijednosti više od 48.000 s domaćom firmom "Monting", a za zamjenu stolarije u školi Jezerski vrijednosti 28.000 KM s firmom "Prizma" iz Velike Kladuše.

Za 333 učenika u centralnoj školi i 127 učenika u područnoj, kao i za njihove nastavnike, realizacija projekta značit će kvalitetniji nastavni proces, sigurnije uvjete odvijanja nastave, ali i energetsku uštedu do 50%.

- Rekao bih da je topla i bezbjedna učionica osnov, početak stvaranja uslova za kvalitetno odvijanje nastave, odnosno školovanje djece. Postepeno, ali kontinuirano rješavamo školu po školu. Sada će sve centralne imati centralno grijanje - kazao je načelnik Halitović.

Dodao je da su predviđanja da će, nakon realizacije ovog projekta, ostati novca kojim se planira sanirati ulaz škole u Mahmić Selu. Radovi će početi čim se završi nastava za ovu školsku godinu, a rok za završetak je trideset dana.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.