NavMenu

Kompanije "EIN Natural" i "Mercator BH" zajedno u projektu "100% domaće"

Izvor: eKapija Srijeda, 28.05.2014. 15:30
Komentari
Podeli
Brend "Sok" kompanije "EIN Natural" iz Sarajeva je već po dolasku na police trgovina "Mercatora BH" i DP marketa osvojio kupce, jer nema konzervansa, šećera, aromatskih primjesa. Projekat "100% domaće" kontinuirano potvrđuje visokokvalitetne proizvode domaćih proizvođača, pa su danas predstavnici rukovodstva "Mercator BH" organizovali obilazak proizvodnih pogona kompanije "EIN Natural" i upoznali se sa načinom proizvodnje, prenose "Poslovne novine".

Njihov domaćin, Nihad Imamović je istakao da je zadovoljstvo predstaviti poslovnim partnerima tehnološki proces proizvodnje 100% prirodnih sokova.

- On se bazira na principu pasterizacije, kako bi se zaržali svi visokovrijedni minerali i vitamini u našim sokovima. Ovaj proizvodni pogon uz neprskane voćke od kojih se prave sokovi, garantuju našim potrošačima da uzimaju proizvod bez ijednog hemijskog dodatka, prirodan i zdrav, a standard HACCP da su zadovoljeni svi sigurnosni uslovi u proizvodnji sokova - rekao je Imamović i dodao da mu je posebno zadovoljstvo što su uspjeli dogovoriti plasiranje "Sok"-a na police trgovina "Mercatora BH" i omogućili kupcima da se odluče za kvalitet koji nude.

Imamović je dodao da od ove godine planiraju povećati otkup voća, a u narednih pet godina cilj im je zapošljavanje što većeg broja radnika, te ulaganje u razvoj plantaža.

"EIN Natural" je sa svojim brendom "Sok" osnovan 2011. godine i u svom portfelju proizvoda nudi voćne sokove od jabuke, kruške, višnje, te kombinaciju ukusa: kruška-jabuka i mrkva-jabuka, koji su dostupni za kupovinu između ostalog i putem web shop-a.

Neven Hadžisulejmanović, direktor "Mercator BH" je istakao da je uspješna saradnja kompanije "EIN Natural" i "Mercatora BH" rezultat istovjetnih ciljeva.

- Prioritet je svakako ponuditi zdrav, prirodan i kvalitetan proizvod našim potrošačima. Danas smo vidjeli zašto je "Sok" u tako kratkom vremenu postao traženi brend, a saradnjom u projektu "100%" domaće želimo pružiti podršku našem poslovnom partneru. Proizvodni pogoni poput ovog gdje nastaju finalni proizvodi bez ijednog hemijskog sastojka su u liniji sa svjetskim trendom zdrave i prirodne ishrane, nama je zadovoljstvo da možemo ovakve proizvode ponuditi našim kupcima.

Uključivanje "EIN Natural" u projekat "100% domaće" je rezultat nastojanja i želje da se obezbijede i plasiraju kvalitetni domaći proizvodi kupcima ovog trgovačkog lanca.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.