Izvor: eKapija | Srijeda, 28.05.2014.| 15:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren Međunarodni sajam "Dani trešnje 2014" u Mostaru

Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje 2014" otvoren je danas u Potocima kod Mostara, a održavaće se do 30. svibnja, u organizaciji Turističke udruge Sjever Potoci - Mostar, prenosi portal Biznis.ba.

Ovogodišnji 12. dani trešnje, koji se odvijaju pod motom "Ekonomsko osnaživanje žena", okupili su preko 280 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Albanije i BiH.

Sajam je otvorio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Sanjin Halimović, koji je poželio izlagačima uspjeh u sajamskim danima.

Direktor sajma Salem Bubalo poželio je dobrodošlicu izlagačima, ocijenivši manifestaciju jako značajnom. Kako je kazao, događaj je ove godine okupio najveći broj izlagača i već dvanaest godina pokušava stvoriti novu vrijednost na ovim područjima.

Prisutnima se obratio i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je čestitao organizatoru i svima koji su pomogli ovu sajamsku manifestaciju, te poželio izlagačima uspješno promoviranje svojih proizvoda.

Tijekom svečanosti otvaranja sajma, uručena su i priznanja "Zlatna trešnja", a mostarski gradonačelnik i predstavnik općine Ulcinj potpisali su Sporazum o gospodarskoj, kulturnoj i sportskoj suradnji Grada Mostara i općine Ulcinj.

U sklopu sajma "Dani trešnje 2014" biće održana i razna predavanja, prezentacije, te okrugli stolovi, a kako bi se solidarizirali sa stanovništvom poplavljenih područja BiH, organizatori sajma donirat će novac prikupljen od prodaje ulaznica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.