NavMenu

Prvi HACCP menadžeri u okviru projekta firme "Bio - Base"

Izvor: Oslobođenje Petak, 16.02.2007. 11:13
Komentari
Podeli

Sarajevska firma "Bio-Base" d.o.o., koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), okončala je prvu u nizu predviđenih edukacija o temi međunarodni standard za sprječavanje i eliminisanje rizika sigurnosti hrane (HACCP koncept) u strateškom razvoju općina sarajevske makroregije.

Edukaciju, koja se uz tehničku podršku SERDA odvijala u prostorijama ove agencije, pohađali su polaznici iz sektora za privredni razvoj općina Ilijaš, Visoko, Novi Grad i Vogošća i oni su dobili zvanje HACCP manager, odnosno savjetnika za zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane.

Time su, kako ističu u firmi Bio-Base, postali "servis" privrednicima na prostoru njihove općine, pružajući im informacije koje su u vezi sa hranom, a po standardima EU.

Certifikati će biti zvanično uručeni 27. februara.

Naredna edukacija firme Bio-Base planirana je za mart 2007. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.