NavMenu

Koliko vrijedi vaš brend - Justus Šnajder na "Brandig konferenciji" 20. juna u Sarajevu

Izvor: eKapija Srijeda, 28.05.2014. 13:15
Komentari
Podeli

Justus ŠnajderJustus Šnajder

Prema posljednjoj listi "Interbranda" iz 2013. godine pet najvrijednijih brandova u svijetu su "Apple", "Google", "McDonalds", IBM i "Microsoft". Koji brendovi imaju tendenciju rasta vrijednosti u ovoj godini, koju metodologiju "Interbrand" koristi pri analizi i procjeni vrijednost brandova, jedinstvenu priliku i privilegiju da čuju "iz prve ruke" imaće učesnici ovogodišnje, četvrte po redu "Branding konferencije", koja će se održati 20. juna u hotelu "Bristol" u Sarajevu. U sklopu predavanja, govoriće ugledni stručnjak iz oblasti brendiranja, izvršni direktor "Interbranda" za centralnu i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu, Justusa Šnajdera (Schneider), javili su iz PR agencije "Via media".

"Interbrand" je najpoznatija i najveća svjetska mreža za analizu i procjenu vrijednosti brenda koja postoji od 1970. godine. Sjedište kompanije je u Americi, međutim danas imaju 34 ureda u više od 25 država širom svijeta. "Interbrand" je najpriznatiji po svojoj specifičnoj procjeni vrijednosti svjetskih brandova, a koje svake godine rangiraju i objavljuju u suradnji sa uglednim magazinom "Business Week".

Brandiranje je proces koji traje, ali rastom kvaliteta i vrijednosti proizvoda taj proces se ubrzava. U cijelom tom procesu povjerenje potrošača je ono što je najbitnije, jer svaki brand postoji zbog njih. Kompanija koja uspije prepoznati stvarne potrebe svojih krajnjih korisnika i stavi ih u glavni fokus svog poslovanja ima veliku prednost u utrci za najvrijedniji i najjači brand.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.