NavMenu

"Cimosu" osiguran novac za nastavak proizvodnje

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 28.05.2014. 15:56
Komentari
Podeli

Banke povjerioci, kupci, kao i uprava "Cimosa" postigli su dogovor o neposrednom kratkoročnom finansiranju, s kojim bi "Cimos" mogao nastaviti proizvodnju.

- Svi dioničari će nastaviti konstruktvne dogovore za sprovođenje plana restrukturiranja i srednjoročnog finansiranja. Cilj je da se postave temelji trajnog rješenja za "Cimos" - saopštila je uprava preduzeća.

Banke povjerioci su se prošle nedjelje odlučile za prislino poravnanje "Cimosa", iako su u preduzeću tvrdili da su bankama predložili dokaze da ispunjavaju sve postavljene uslove. Društvo za upravljanje potraživanjima banaka DUTB i banke povjerioci, kojima "Cimos" duguje 80% svih dugova, su na drugoj strani smatrali da nisu ispunjeni njihovi prethodni uslovi, čime je odbijen predlog "Cimos" za pretvaranje potraživanja u vlasnički udio.

Postupak prisilnog poravnanja biće obavezan u Slovenji. U Hrvatskoj, BiH i Srbiji nastojaće, prema riječima predstavnika DUTB-a, da sačuvaju poslovanje svih povezanih preduzeća. "Cimos" ima 350 mil EUR duga, a zapošljava oko 7.000 ljudi.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.