NavMenu

Ženski uredski stolovi raj za bakterije

Izvor: HINA Petak, 16.02.2007. 10:43
Komentari
Podeli

Žene na i oko svojih uredskih stolova, telefona, kompjutora i ladica imaju četiri puta više bakterija nego muškarci, doznaje se iz istraživanja koje je provelo Sveučilište u Arizoni.

Profesor Charles Gerba, stručnjak za zemlju, vodu i znanosti vezane uz okoliš, analizirao je uredske stolove na sveučilištu u Arizoni, te u uredima u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Oregonu i Washingtonu.

"Bio sam uvjeren da su muškarci veći "prljavci" i da će biti puni klica i bakterija, no, osim što su žene puno češće u kontaktu s malom djecom, imaju tendenciju gomilati stvari", kazao je profesor.

On priznaje da ženski uredski stolovi izgledaju urednije, no ladice su prepune kozmetike, poput krema za ruke i sličnog, raznih "drangulija" i, najviše od svega, hrane. "Da zavlada glad, to je prvo mjesto gdje bih tražio hranu", dodao je.

Hrana i kozmetika su pravi raj za razmnožavanje svakojakih bakterija i klica, no nije sve tako crno po žene, kaže Gerb.

Naime, najveći broj bakterija na jednom mjestu pronađen je u muškim novčanicima.

"Obično je u stražnjem dijelu džepa gdje je udobno i toplo, savršen inkubator za bakterije", objasnio je Gerb.

Inače, prosječni radni stol sadrži oko 400 puta više bakterija nego zahodska školjka te Gerb predlaže čišćenje radnog stola dezinfekcijskim sredstvom jednom dnevno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.