NavMenu

Business Software Alliance - Suzbijanje softverskog piratstva u BiH od sada i na aktivnim web stranicama

Izvor: Pristop BH Četvrtak, 15.02.2007. 13:10
Komentari
Podeli

Business Software Alliance (BSA) najistaknutija organizacija čije poslovanje je posvećeno promovisanju sigurnog i legalnog digitalnog svijeta, je aktivirala i oficijelne web stranice za Bosnu i Herceogovinu na adresi www.bsa.org/bih na kojima se mogu pronaći sve relevantne informacije o ovoj organizaciji kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini, informacije o borbi protiv softverskog piratstva, te putem kojih je moguće i prijaviti slučajeve softverskog piratsva.

Aktiviranje BSA web stranica za BiH predstavlja nastavak aktivnosti ove organzacije u našoj zemlji koje su, između ostalih, do sada uključivale edukacioni program u obliku korištenja medijskog oglašavanja, organiziranja seminara u suradnji sa Udruženjem tužilaca/tužitelja BiH i direktno komuniciranje sa poslovnim subjektima u BiH. Kampanja je implementirana pod nazivom "Niko nije iznad zakona" i javnosti su upoznate s prednostima legalne upotrebe softvera, kao i sa štetnim posljedicama upotrebe nelicenciranog softvera. Za sada web stranice nude najosnovnije podatke o ovom problemu, kako na globalnom tako i na nivou države BiH, a njihov sadržaj će se nadograđivati u skladu sa ostalim aktivnostima BSA u BiH.

Business Software Alliance (BSA) je najznačajnija svjetska organizacija koja je uspostavljena radi unapređenja sigurnog i zakonitog digitalnog okruženja. BSA je glas svjetske industrije komercijalnog softvera pred vladama i na međunarodnom tržištu. BSA je predstavnik jedne od najbrže rastućih industrija na svijetu. BSA programi pospješuju tehnologiju putem edukacije i inicijativa koji promovišu zaštitu autorskih prava, kibernetičku sigurnosti i elektronsku trgovinu. BSA članice uključuju sljedeće kompanije: Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, CNC Software/Mastercam, Internet Security Systems, McAfee, Microsoft, PTC, SolidWorks, Sybase, Symantec, The MathWorks i UGS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.