NavMenu

Dolazak "Ikee" u Hrvatsku zatvorio robnu kuću "Kika"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.05.2014. 11:00
Komentari
Podeli

(Foto: Teodora Brnjoš)
"Grupa Steinhoff", vlasnik "Kike", odlučila je da se bori za kupce preko svog diskontera "Emmezete", koja će se useliti u robnu kuću blizu prve hrvatske "Ikee", piše Jutarnji list.

Bruno Steinhoff, osnivač "Grupe Steinhoff International" koja je vlasnik "Kike" i "Emmezete", najvećeg evropskog konkurenta švedskoj "Ikei" Ingvara Kamprada, odlučio je s biznisom prodaje namještaja pod brendom "Kika" da ode iz istočnog dijela Zagreba, iz neposredne blizine prodajnog centra "Ikea" u Rugvici koji se otvara u avgustu.

U "Kiki" kažu da sprovode "rasprodaju radi preuređenja", a to ustvari znači potpuno iseljenje "Kike" s te prodajne lokacije i useljenje "Emmezete".

"Steinhoff" vs. "Ikea"

"Grupa Steinhoff International" u poslovnoj godini koja je završila 30. juna 2013. godine imala je 7,205 mlrd EUR prihoda i 676 mil EUR dobiti. Švedski proizvođač namještaja "Ikea" je posljednju poslovnu godinu, koja je završila 31. avgusta 2013. godine, premašila 27,9 mlrd USD.


"Ikea" ima 303 robne kuće u 26 zemalja, a Hrvatska je prvo novo tržište na koje ulazi u posljednjih osam godina. Još uvijek se ne zna kada će "Ikea" otvoriti prvu robnu kuću u Srbiji.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.