Izvor: eKapija | Nedjelja, 25.05.2014.| 11:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Humanitarni broj 2161 za pomoć ugroženima u Republici Srpskoj otvoren i u Srbiji

(Foto: I.Vukša)
U Srbiji je aktiviran humantarni broj kod sva tri mobilna operatera, gde građani Srbije mogu slanjem prazne SMS poruke na broj 2161 donirati pomoć za ugroženo stanovništvo u poplavljenim područjima Republike Srpske, rekao je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

On je naveo da je humanitarni broj 2161 aktiviran u sklopu vođenja humanitarne akcije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji na pomoći ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima na teritoriji Republike Srpske.

Slanjem prazne poruke donira se 100 dinara pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima na teritoriji Republike Srpske.

Cicović je naveo da je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji intenzivno radilo na aktiviranju ovog humanitarnog broja.

Korisnici sva tri mobilna operatera nakon slanja poruke dobijaju povratnu poruku u kojoj piše: "Hvala što pomažete ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima Republike Srpske. Vlada Republike Srpske".

Cicović je rekao da se, prije svega, preko društvenih mreža i medijskih kuća vodi intenzivna akcija da se ljudi dobre volje obavijeste na koji način slanjem poruke na 2161 mogu da pomognu Republici Srpskoj, a naveo je i da će Predstavništvo u svojoj humanitarnoj akciji pozivanja da se pomogne Republici Srpskoj, paralelno pozvati ljude dobre volje da pomognu i ugroženom stanovništvu poplavljenih područja u Srbiji slanjem poruke na broj 1003.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.