Izvor: eKapija | Srijeda, 21.05.2014.| 14:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku sanacija Saobraćajnog fakulteta u Doboju

(Foto: b)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je Saobraćajni fakultet u Doboju i razgovarao sa studentima i profesorima koji zajedno čiste prostorije koje su, usljed elementarne nepogode poplave, pretrpjele veliku materijalnu štetu, veću od milion KM, saopšteno je na sajtu Vlade RS.

Ministar Čubrilović uvjerio se da su profesori i studenti dobrovoljno angažovani na čišćenju prostorija Saobraćajnog fakulteta i rekao da će Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske uložiti dodatne napore kako bi se omogućilo da ovaj fakutet počne nesmetano da funkcioniše.

Ministar Čubrilović rekao je da je Ministarstvo saobraćaja i veza zatražilo od Stručne institucije da se odgodi održavanje ovogodišnjeg stručnog skupa za zaposlene kontrolore na stanicama tehničkih pregleda, koji je planiran za 28. i 29. jun 2014. godine, u Tesliću, i da se dio novca namjenjen za ovaj skup usmjeri za pomoć saniranja prostorija Saobraćajnog fakulteta.

Ministar Nedeljko Čubrilović i dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Perica Gojković uputili su apel svim naučnim, stručnim i drugim institucijama da pomognu sanaciju prostorija Saobraćajnog fakulteta u Doboju koji je pretrpio značajnu štetu uslljed elementarne nepogode poplave.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.