Izvor: eKapija | Srijeda, 21.05.2014.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada FBiH usvojila rebalans budžeta - Za poplavljena područja 10 mil KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu usvojila rebalans budžeta. Takođe, donesena je odluka da se sa drugih stavki preusmjeri 10 mil KM za hitnu pomoć područjima pogođenim poplavama i u saniranju šteta, prenosi portal Klix.ba.

Ovo je direktna pomoć iz budžeta FBiH, što nije povezano sa najavljenim formiranjem Fondacije za pomoć ugroženim područjima.

Rebalans budžeta FBiH je usvojen nakon što je postalo jasno da nema ništa od naredne tranše novca od Međunarodnog monetarnog fonda po stend baj aranžmanu Bosne i Hercegovine s tom finansijskom institucijom.

Vlada FBiH se na sjednici početkom maja opredijelila da hitno izradi i Parlamentu FBiH ponudi rebalans budžeta FBiH za 2014. godinu. Rebalansom će, kako je najavljeno, biti predviđeni načini pronalaska nedostajućih sredstava nakon što je zamrznut aranžman sa MMF-om.

Kako je potvrđeno, budžetski okvir ostaje isti, ali se mijenjaju izvori, te kao izvori dodaju dobit preduzeća u vlasništvu države, više obveznica i trezorskih zapisa.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.