NavMenu

Vlada RS uvela olakšice za humanitarne pošiljke

Izvor: eKapija Srijeda, 21.05.2014. 11:04
Komentari
Podeli
Vlada Republike Srpske donijela odluku kojom se obezbjeđuje oslobađanje od republičkih inspekcijskih taksi svih pošiljki humanitarnog karaktera, te u saradnji sa špediterskim kućama oslobađanje od troškova špediterskih usluga.

Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću saopšteno je da je, uprkos jučeršanjoj odluci Savjeta ministara BiH o uvođenju redovne carinske procedure za humanitarne pošiljke, zbog prijavljenih ozbiljnih problema s kojima su se od suočavali konvoji humanitarne pomoći koja pristiže iz inostranstva, Vlada Republike Srpske učinila sve da pojednostavi ulazak humanitarne pomoći u RS.

- U skladu sa informacijama dobijenim od nadležnih institucija, za pošiljke humanitarne pomoći koje pristižu iz inostranstva potrebno je obezbijediti odgovarajuću dokumentaciju koja podrazumijeva donatorski list popunjen i ovjeren od organizacije koja šalje pomoć, a koja se upućuje Crvenom krstu Republike Srpske, kao i specifikaciju, odnosno listu proizvoda koje sadrži paket humanitarne pomoći - navodi se u saopštenju.

Iz Vlade RS napominju da vozila koja dovoze humanitarnu pomoć treba da koriste granične prelaze Gradiška, Brod, Mali Zvornik i Trebinje, na kojima inspekcijske i ostale službe rade 24 časa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.