NavMenu

Kompanije pomažu ugroženim građanima

Izvor: eKapija Srijeda, 21.05.2014. 16:06
Komentari
Podeli

Kompanija "m:tel" je odlučila da za ugrožene od poplava donira 150.000 KM, od čega će 100.000 KM biti uplaćeno na namjenski račun za donacije Vlade Republike Srpske, a 50.000 KM biće iskorišteno za kupovinu dušeka i posteljine za ugrožene porodice, saopšteno je iz ove kompanije.

"M:tel" navodi da je humanitarni broj 1458 do sada pozvan više od 200.000 puta, uz podsjećanje da se PDV na ovakve usluge ne naplaćuje.

Elektroprivreda Crne Gore opredijelila je po 40 hiljada eura jednokratne pomoći Srbiji i Bosni i Hercegovini za sanaciju šteta koje su, posljednjih dana, prouzrokovale nezapamćene poplave u ovim državama.

"Cepter Invest" iz Banja Luke je na račun posebnih namjena Vlade Republike Srpske uplatio 20.000 KM pomoći za ugrožene u poplavama.

"Delta holding" uputilo je juče kontigent pomoći, šleper vode i konzervi, stanovništvu ugroženom u poplavama u Republici Srpskoj, a pošiljka iz fabrika "Mioni" i "Yuhor" biće predata kriznom štabu u Bijeljini, saopšteno je iz te kompanije.

"Delta Holding" je po njihovim informacijama do utorka (20. maj 2014.) poplavljenim područjima u Srbiji i Republici Srpskoj, uputio humanitarnu pomoć u vrijednosti od 90.000 EUR.

Sead Džafić, vlasnik preduzeća "Unis-tok" iz Kalesije finansiraće izgradnju, u poplavama srušenog, mosta preko rijeke Spreče, koji vodi prema Visu. Procjenjuje se da će vrijednost mosta preći 100.000 KM.

Udruženje banaka je na račun za pomoć poplavljenim područjima uplatilo 350.000 KM.

"Kraš" je tokom vikenda pripremio prvu pošiljka vode, raznovrsnih namirnica, kao i "Kraš"-ovih proizvoda koji su kamionima upućivani na poplavljena područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Do sad je otpremljeno oko 20 tona različitih prehrambenih proizvoda.

U akciju "Kraša", aktivno su uključene i njene tvornice "Mira" iz Prijedora i osiječka "Karolina".

Uprava Tvornice cementa Kakanj (Heidelberg Cement Group) donijela je odluku o donaciji 500.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu BiH i obnovu područja devastiranih uslijed nezapamćenih poplava koje su pogodile BiH.

Fabrika za proizvodnju ulja "Bimal" i "Komunalno Brčko" sarađuju sa lokalnim vlastima od početka nastale situacije. Za potrebe snabdijevanja stanovništva pitkom vodom "Bimal" u svojim pogonima duva kanistere od 10 litara, a od petka, 16. maja 2014. godine, u koordinisanoj akciji fabrike "Bimal" i JP "Komunalno Brčko" kanisteri se pune pitkom vodom sa kojima se snabdijeva područje Brčkog, Šamca, Modriče, Doboja, Maglaja i Orašja. U ukupnoj akciji od petka je pripremljeno 180.000 litara vode za piće odnosno 18.000 kanistera.


Sarajevski "Energoinvest" je u prvim danima poplava poslao veće količine pitke vode kao pomoć ugroženom stanovništvu Orašja. Solidarišući se s nastradalima, na inicijativu menadžmenta i sindikata "Enegoinvesta", zaposlenici će na različite načine učestvovati u saniranju poplavom nastalih šteta, i to kroz volonterski rad na terenu, odricanjem jedne dnevnice i doniranjem pomoći u skladu sa vlastitim mogućnostima.

Danas su predstavnici "Energoinvesta" posjetiti Odžak i tamošnjem stanovništvu dostavili sanitarni materijal, alat i neophodnu opremu.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) kao jedan od pokretača regionalne inicijative "SAMIT 100 Biznis lidera Jugoistočne Evrope" uputila je još jedan poziv kompanijama iz Srbije i poslovnim udruženjima iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore, da upute pomoć Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj i da na taj način, kroz zajedničku privrednu inicijativu, pomognu ugroženom stanovništvu regiona pogođenom poplavama.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.