Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.05.2014.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SERDA pozvala mala i srednja preduzeća na dodjelu vaučera za inovacije u projektima eko-pametnog stanovanja

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) kao regionalni partner na projektu WIDER – "Okolišno prihvatljiv razvoj malih i srednjih preduzeća, Inovacije i razvoj u energetskom sektoru regije Mediterana", koji finansira EU u okviru Mediteran Programa, objavila je Javni poziv za apliciranje na vaučer za inovaciju (Innovation voucher scheme), saopšteno je na sajtu ove agencije.

Biraće se relevantni projekti malih i srednjih preduzeća sarajevske makroregije, koji će na inovativan način i u saradnji sa pružaocima usluga znanja/konsultantima odgovoriti na izazove i potrebe novog tržišta: razvoj novih usluga i proizvoda koji pridonose povećanju životnog kvaliteta za starije osobe u okviru eko-pametnog stanovanja i energetske efikasnosti.

Vaučeri za inovaciju su kreirani na način da omoguće kompanijama da pristupe znanju i iskustvima koji su im potrebni kako bi postale inovativne i ojačale svoju konkurentnost i produktivnost.

Vrijednost iznosa vaučera je bruto 5.000 EUR (mali vaučer) ili bruto 10.000 EUR (veliki vaučer), čime se projekt finansira u cjelosti. Visina iznosa vaučera će biti dodijeljena projektnoj aplikaciji (projektu) nakon evaluacije od Odbora za procjene, a u skladu sa definisanim kriterijima za procjenu.

Potrebno je da kompanija i ponuđač pristupa znanju/konsultant zajedno definišu radni program u sklopu projekta prije podnošenja aplikacije.

Glavni cilj projekta WIDER je pomoć u identifikaciji i jačanju inovacijskih kapaciteta, upravljanju znanjem i umrežavanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u regiji Mediterana, kako bi se unaprijedio status novih proizvoda mikro, malih i srednjih preduzeća u opskrbnom lancu ekološki orijentiranih domova za aktivan i nezavisan život starijih osoba u sedam regionalnih industrijskih zona Mediterana.

Mala i srednja preduzeća prijedloge moraju da dostave do 18. juna 2014. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.