NavMenu

Microsoft predstavio nove proizvode u Mostaru

Izvor: Pristop BH Ponedjeljak, 12.02.2007. 12:22
Komentari
Podeli

Microsoft BiH je u saradnji sa svojim lokalnim partnerima predstavio svoje nove proizvode Windows Vista, 2007 Office sistema i Exchange Servera 2007 privrednicima u Mostaru. Novi proizvodi su nastali kao rezultat saradnje između Microsofta, njegovih korisnika i partnera. Osmišljeni su kako bi kompanijama omogućili napredovanje u svijetu komunikacija, sve većeg broja informacija i stalnih promjena, a nude platformu koja će promijeniti način na koji se informacije pretvaraju u stvarne prilike i razvoj.

Ovo predstavlja prvo istovremeno izdavanje glavnih Microsoftovih proizvoda nakon zajedničkog predstavljanja sistema Windows 95 i Office 95 prije više od deset godina. Novi proizvodi su korisnicima u BiH dostupni od 1. februara 2007. godine. Lokalizirana verzija Windows Viste i 2007 Office za Bosnu i Hercegovinu može se očekivati u toku ove godine.

Nove mogućnosti sistema Windows Vista i 2007 Office sistema donose znatne napretke na području grafike, sigurnosti, pretraživanja i kolaboracije. Znatna ulaganja u servere čine 2007 Office sistem jakom platformom za razvijanje poslovnih aplikacija koje će ukloniti prepreke između kompanija, sistema, procesa i informacija.

Nova tri proizvoda zajedno se usredotočuju na četiri ključna područja:

• pojednostavnjivanje saradnje među zaposlenicima: od novih mogućnosti sistema Windows koje su osmišljene za one koji rade u pokretu preko objedinjene razmjene poruka koju omogućuje Exchange Server 2007 pa sve do organiziranja slijeda radnih zadataka i saradnje u sistemu Microsoft Office SharePoint Server 2007, novi proizvodi revolucionarno preobražavaju način rada u timovima i u pokretu

• pronalaženje informacija i poboljšavanje uvida u poslovanje: dubinska integracija novih tehnologija pretraživanja i snažnih, jednostavnih alata za poslovnu inteligenciju omogućit će zaposlenicima jednostavnije traženje i korištenje informacija te pojednostaviti put od zamisli do izvođenja

• doprinos upravljanju i zaštiti sadržaja: napredni alati za upravljanje sadržajima i čuvanje dokumenata u kombinaciji sa karakteristikama koje štite povjerljivost podataka čine stvaranje sadržaja polazištem za automatizaciju poslovnih procesa i usklađenost sa zakonima

• povećavanje sigurnosti i smanjivanje troškova IT-a: osmišljene da od temelja budu sigurne, nove verzije Windowsa, Office sistema i Exchange Servera nude revolucionarne sigurnosne osobine i pojednostavnjuju implementaciju i upravljanje, smanjujući troškove i omogućujući IT odjelima da se usredotoče na osiguravanje novih mogućnosti koje donose stratešku prednost.

Na prezentaciji u Mostaru prisutnima se obratio Radoslav Novak, pomoćnik ministra pravosuđa i uprave HNK/HNŽ. Novak je tom prilikom izjavio: "Dolazak Microsofta na tržište BiH je značajno kako za IT industriju, tako i za državu u cjelini", te se osvrnuo i na značaj korištenja licenciranog softvera i potrebu aktivnog provođenja zakona u svjetlu smanjenja stope softverskog piratstva.

Džemil Sabrihafizović, pravni zastupnik i glasnogovornik BSA u BiH predstavio je rad BSA u BIH, sa posebnim osvrtom na značaj korištenja licenciranog softvera i utjecaj istog na jačanje ekonomije i porast produktivnosti te ukupni razvoj.

Dalida Breški, voditelj prodaje Microsoft proizvoda u Sys Company predstavila je različite programe licenciranja Microsoftovih proizvoda i njihove pogodnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.