NavMenu

U zapadni Balkan biće uloženo 15 mlrd EUR u narednih 10 godina

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.05.2014. 16:06
Komentari
Podeli
Drugog dana Sarajevo Business Foruma zvaničnici svjetski poznatih kompanija IFC i "Gazprom" najavili su velika ulaganja u regiju Jugoistočne Evrope, prenosi portal "Klix".

Branko Radujko, regionalni direktor "Gazproma" u Srbiji je tokom Panela "Regionalni potencijal u energiji, infrastrukturi i nekretninama" rekao da će, prema njihovim saznanjima, u narednih sedam do deset godina u zapadni Balkan biti uloženo 15 mlrd EUR.

- Mnogo je lakše investirati u zemlje u razvoju, nego li na već razvijena tržišta, jer je potencijal mnogo veći. Prednost BiH je i to što ima obrazovane stručnjake i jeftinu radnu snagu - rekao je Radujko.

Kompanija IFC koja je do sada u BiH uložila 380 mil KM, a u zemlje širom svijeta oko 100 mlrd USD, zainteresovana je za izgradnju manjih hidroelektrana u BiH. Predstavnik ove kompanije, Dženan Malović, je istakao da investicije otežavaju četiri nivoa vlasti u BiH koja odlučuju o koncesijama.

- Regija ima potencijal za izgradnju malih hidroelektrana, a vrijednost investicije mogla bi dosegnuti 3,5 mlrd USD - rekao je Malović.

Direktor Foruma Amer Bukvić je kao dosadašnje uspjehe Foruma posebno istakao potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, te kreiranje nove korporacije u poljoprivredi koja bi se fokusirala na zapošljavanje u BiH.

- Ovogodišnji Forum ima veliku pažnju svijeta, od Kine do Turske, gdje se vrtila vijest o investicijama u BiH - rekao je Bukvić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.