NavMenu

BOGDANIĆ: Trebinjska bolnica najbolja u RS

Izvor: eKapija Srijeda, 14.05.2014. 12:18
Komentari
Podeli

Dragan BogdanićDragan Bogdanić
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, izjavio je juče da je Bolnica u Trebinju najbolja zdravstvena ustanova na nivou sekundarne zaštite u Republici Srpskoj, prenosi RTRS

Bogdanić je nakon posjete ovoj zdravstvenoj ustanovi i razgovora sa rukovodstvom istakao da trebinjska bolnica nema finansijskih poteškoća, kao i da direktorka Zdravka Vreća savjesno i odgovorno obavlja svoj posao i organizuje rad.

- Ova zdravstvena ustanova i njeno rukovodstvo i ubuduće će imati podršku Ministarstva zdravlja da nastave kao i do sada da rade za dobrobit pacijenata ove i susjednih hercegovačkih opština - istakao je Bogdanić.

Resorni ministar je sa predstavnicima republičkog Crvenog krsta posjetio i trebinjsko porodilište, kome je ova humanitarna organizacija donirala posteljinu i higijenske pakete.

Bogdanić je istakao da Crveni krst svojim radom i djelovanjem prema onima kojima je pomoć najpotrebnija zaslužuje potpunu podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Osvrćući se na stanje u porodilištima RS, odnosno pad nataliteta, Bogdanić je istakao da je takva situacija evidentna ne samo na ovim područjima, već i u okruženju na što utiče više činilaca, među kojima je ekonomska kriza.

On je izrazio nadu da će se ubuduće stvarati uslovi za veća zapošljavanja, a samim tim i za sklapanje brakova, odnosno povećanje nataliteta.

Direktor Bolnice u Trebinju Zdravka Vreća istakla je da, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i sredstvima ove zdravstvene ustanove, porodilište, ali i druga odjeljenja imaju adekvatne uslove za smještaj i da je stručnost kadra na zavidnom nivou.

- U porodilištu smo angažovali i jednog spoljnog konsultanta koji se bavi laparaskopskom dijagnostikom u ginekologiji, što je značajan pomak za rješavanje problema steriliteta - istakla je Vreća i dodala da je veliki broj djece rođen zahvaljujući napretku dijagnostike u ovoj bolnici.

Načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice Trebinje, Branislav Kozić, rekao je da je situacija u porodilištu dobro, da imaju razumijevanje direktora, pomoć Ministarstva, Crvenog krsta, da su sobe opremljene i kadar stručan, ali da iz godine u godinu ima sve manje beba.

On je ukazao da je već godinama problem što se ne rađa prvo i treće dijete, podsjećajući da je ranije na godišnjem nivou bilo manje po jedno školsko odjeljenje, ali da je u prvom tromjesečju rođeno 20 beba manje nego u istom periodu prošle godine.

- U prva tri mjeseca 2014. u našem porodilištu rođeno je manje od 30 beba, odnosno dnevno nismo imali ni po jedno novorođenče - istakao je Kozić.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, Đoko Mihajlović, istakao je da ova organizacija tokom Nedjelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja tradicionalno posjećuje sva porodilišta u RS i uručuje poklone.

- Nastojimo da još jednim zvonom za uzbunu probudimo naš narod na humanost - istakao je Mihajlović i pozvao sve one koji imaju mogućnosti da pomognu ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.