NavMenu

(BIH) Usavršavanje u Sloveniji za stručnjake iz regiona

Izvor: Oslobođenje Ponedjeljak, 16.05.2005. 11:53
Komentari
Podeli

Slovenija će, preko svog Ministarstva za ekonomiju, ove godine realizovati projekat sufinansiranja usavršavanja stručnjaka iz jugoistočne Evrope u slovenskim preduzećima.
Konkurs za obuku stručnjaka iz BiH, Makedonije i SCG biće otvoren dok ne bude potrošen odobreni novac, a namijenjen je ekspertima sa visokom i višom stručnom spremom svih profila.
Kako je saopšteno iz Ministarstva za privredu, polaznici će, nakon osposobljavanja, stečeno iskustvo i poznanstva prenijeti u svoje poslovno okruženje. Prijavu treba poslati slovenskom Ministarstvu za privredu najkasnije 20 radnih dana prije početka osposobljavanja u pojedinačnim preduzećima.
O prijavama odlučuje posebna komisija Ministarstva. Datum početka praktične obuke mora biti prethodno usklađen sa slovenskim preduzećem, a ona može trajati od tri do 20 radnih dana. Biće sufinansirana obuka za učesnike koji dobiju prethodnu saglasnost nekog slovenskog preduzeća. Jedno slovensko preduzeće ove godine može da primi najviše osam kandidata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.