Izvor: eKapija | Subota, 10.05.2014.| 16:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Sarajevu održan seminar "Italijanski dizajn u drvnoj industriji"

Na inicijativu Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini i Italijanske agencije za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih firmi (ITA), u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, u hotelu "Evropa" u Sarajevu je održan seminar na temu "Italijanski dizajn u drvnoj industriji", saopšteno je na zvaničnom sajtu Komore.

U prvom dijelu seminara upriličeno je uvodno obraćanje NJ.E. Ruggero Corrias, ambasadora Republike Italije u BiH, Roberta Migotta, direktora Odjela za internacionalizaciju Asocijacije "Federlegno Arredo", Massima Sessa, direktora ICE Agencije u Sarajevu, i Suhada Eće, predsjednika Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH.

U okviru tematskog dijela, Selma Bašagić, sekretar Asocijacije drvne industrije i šumarstva Vanjskotrgovinske komore BiH, održala je prezentaciju na temu "Pregled vanjkotrgovinske razmjene drvne industrije BiH i Italije".

O savremenom dizajnu namještaja u Bosni i Hercegovini govorio je mr. Salih Teskeredžić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Učesnici seminara imali su priliku slušati predavanje vrhunskog italijanskog dizajnera Maria Mazzera. On je održao prezentacije na teme: priprema proizvoda od punog drveta za finalnu obradu, nove metode površinske obrade namještaja – korištenjem furnira, vrijednosti "detalja" u proizvodima Made in Italy, te noviteti i trendovi u italijanskom dizajnu u proizvodnji namještaja.

Predavanje je bilo edukativno i veoma zanimljivo za kompanije iz drvne industrije, arhitekte i dizajnere.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.