NavMenu

Načelnik općine Gračanica najbolji menadžer u BiH

Izvor: eKapija Nedjelja, 11.05.2014. 18:44
Komentari
Podeli
Nusret HelićNusret Helić
Evropski pokret u BiH u srijedu (7. aprila 2014. godine) je načelniku općine Gračanica, Nusretu Heliću, na svečanom obilježavanju Dana Evrope na Ilidži dodijelilo priznanje Najbolji načelnik – menadžer BiH decenije 2004-2014, saopšteno je na zvaničnoj stranici Opštine.

Prema njegovim riječima, to je priznanje cijeloj općini, koju je nevladin sektor prepoznao kao naprednu sredinu, kao i njenim poduzetnicima. Dodao je da je to ujedno i veća obaveza lokalnim zajednicama da u saradnji sa Evropskim pokretom prihvataju evropske standarde i na taj način stvaraju bolji ambijent za život i rad građana.

Svečanoj akademiji, simbolično nazvanoj "Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo – Bogatstvo različitosti" prisustvovali su Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, predstavnici diplomatskog kora zemalja akreditovanih u BiH, predstavnici institucija BiH, RS, Federacije BiH, lokalnih zajednica, predstavnici privrednika i medija.

Evropskim gradom BiH 2014. proglašena je Općina Ilidža/Sarajevo - općina domaćin ovogodišnje manifestacije, najevropljankom/najevropljaninom BiH 2014. proglašeni su Amra Babić načelnica općine Visoko i političar Martin Raguž. Evropskim otvorenim gradovima u BiH 2014. proglašeni su Bosanska Krupa, Bugojno, Čapljina, Donji Vakuf i Sokolac, dok su ordeni Evropskog pokreta u BiH dodijeljeni predsjednicima Slovenije i Turske Borutu Pahoru i Abdulahu Gȕlu, te Srđanu Aleksiću posthumno.

Posebno priznanje, diplomatska medalja, dodijeljeno je ambasadorima Francuske, Češke i Turske koji ove godine završavaju svoju diplomatsku misiju u BiH.


Pored priznanja Općinskom načelniku, u Gračanicu je stiglo još jedno priznanje – sajmu GRAPOS-EXPO kao najboljem poslovnom projektu u BiH u ovoj godini.

Dodijeljena su i priznanja u brojnim kategorijama za region i BiH, najboljim načelnicima, političarima, međunarodnim predstavnicima i ambasadama kao prijateljima BiH. Zatim, priznanja najzaslužnijima za doprinos evropskim integracijama i razvoju Evropskog pokreta, evropskim otvorenim gradovima, najtolerantnijim lokalnim zajednicama, evropski društveno odgovrnim poslovnim subjektima, nevladinim organizacijama, medijima i umjetnicima, kao i zahvalnice za za partnerstvo i podršku BiH na putu ka EU.







Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.