Izvor: RTS | Utorak, 06.05.2014.| 12:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Air Serbia" će povezati cijeli region

Prva linija "Air Serbia" za SAD biće Beograd - Čikago, potvrdio je Džejms Hogan, predsjednik "Etihada" na konferenciji za novinare u Abu Dabiju.

Hogan je pohvalio saradnju sa "Air Serbia" i rekao da se ova kompanija razvija brže nego što je on mislio.

"Air Serbia" će povezati cijeli region. Mrežu "Air Serbia" "Etihad" će širiti prema srpskoj, ali i hrvatskoj, bosanskoj i crnogorskoj dijaspori.

Rukovodstvo u "Air Serbia" odlično radi posao, ocijenio je Hogan i dodao da je veoma zadovoljan ne samo menadžmentom, već i podrškom Vlade Srbije i svih zaposlenih u "Air Serbia".

O kakvim je stručnjacima riječ, najbolje govori podatak da je u "Etihadu" zaposleno oko 300 eksperata, kabinskog osoblja upravo iz Srbije, koje sada radi u Abu Dabiju.

Prema ocjeni "Etihada", "Air Serbia" će ove godine raditi bar na pozitivnoj nuli, što je veliki uspjeh s obzirom na to da je prethodna kompanija, JAT, trošila i do 30 mil EUR poreskih obveznika godišnje, a kvalitet je sve više padao.

- Za kratko vrijeme, mnogo je toga urađeno. Srpska aviokompanija je potpuno promijenila imidž i nudi proizvod kao rijetko koji avioprevoznik u Evropi kada je riječ o biznis klasi na evropskim odredištima. Mnogo je novca uloženo u "Air Serbia", a od 2018. godine očekuje se isporuka novih kupljenih aviona A320 NEO - rekao je Hogan.

Poslije nagađanja da bi Evropska komisija mogla da ima negativan stav oko udjela "Etihada" u Evropskim kompanijama, Hogan kaže da nema bojazni da će se tu bilo šta promijeniti.

- Sve smo uradili u skladu s propisima zemalja iz kojih su naše partnerske kompanije. To važi i za Srbiju. Kao manjinski vlasnici, mi ne možemo da kontrolišemo te aviokompanije - rekao je Hogan.

Predsjednik "Etihada" smatra da je konkurencija u Evropi našla lakši način da se "bori sa nama na tržištu tako što šalje upite Evropskoj komisiji".Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.