NavMenu

Rafinerija ulja Modriča zabilježila gubitak od 1,7 mil KM u prva tri mjeseca 2014. godine

Izvor: eKapija Subota, 03.05.2014. 11:20
Komentari
Podeli

Rafinerija ulja Modriča i u ovoj godini je nastavila negativni trend finansijskog poslovanja. Za prva tri mjeseca ove godine to preduzeće iskazalo je novi gubitak od oko 1,7 mil KM, javlja Energetika.ba.

Novi minusi u poslovanju u ovoj godini povećali su akumulirani gubitak Rafinerije na čak 53,6 mil KM na kraju marta 2014. godine.

U finansijskom izvještaju za prvi kvartal 2014. godine, objavljenom na Banjalučkoj berzi, navodi se da je Rafinerija ulja imala prihode od oko 11,4 mil KM, dok su rashodi iznosili oko 13,3 mil KM.

Prihodi od prodaje učinka povezanim pravnim subjektima iznosili su oko 4,4 mil KM, prihodi od prodaje na domaćem tržištu 3,6 mil KM, a od plasmana na inostranom tržištu 1,9 mil KM.

Ovo preduzeće, navodi se u finansijskom izvještaju, ima odložene poreske obaveze od 1,7 mil KM, dugoročni kredit od 5,1 mil KM i ukupne kratkoročne obaveze od oko 11,1 mil KM.

U odnosu na isti period prošle godine, u modričkoj Rafineriji je smanjen broj radnika, s 586 na 541.

Rafinerija ulja u Modriči, kao i Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu i banjalučki "Nestro petrol" su u većinskom vlasništvu ruske kompanije "Neftegazinkor".

Još ranije je u revizorskom izvještaju za 2012. navedeno da je Rafinerija ulja u Modriči prihvatila i potpisala korporativno solidarno jemstvo radi osiguranja zahtjeva Vnješekonom banke iz Moskve kao zajmodavca po kreditu sklopljenom početkom 2008., kojim je dogovoreno dostavljanje novčanih sredstava do 40 mil EUR većinskom vlasniku, ruskom preduzeću "Neftegaz".

Revizorska kuća "Deloitte" Banja Luka je tada skrenula pažnju da je, po osnovu preuzetog korporativnog solidarnog jemstva, Rafinerija ulja time prihvatila bezuvjetnu uplatu bilo kojeg iznosa do visine od 40 mil EUR zajmodavcu i to u slučajevima dospjelih iznosa za uplatu po spomenutom kreditu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.