NavMenu

U gradiću piva i meda - Odmor u Laškom nudi svu udobnost za bijeg od svakodnevice (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 03.05.2014. 09:04
Komentari
Podeli

"Thermana Laško""Thermana Laško"
Prva asocijacija na slovenački grad Laško sigurno je pivo koje se u tamošnjoj pivari proizvodi još od 1825. godine. Iako je ječmeni napitak iz ovih krajeva zaštitni znak tog grada, Laško je poznato i po medu lokalnih pčelara, ali i po banjskom liječenju koji ovde ima tradiciju dugu 160 godina.

Termana "Laško" danas je mnogo više od banjskog lječilišta. Osim čuvenog "Zdravilišča Laško" koji raspolaže sa 210 soba, na obali reke Savinje je i luksuzni hotel "Thermana Park Laško superior".

- Imamo 181 hotelsku sobu i sedam apartmana koji su kategorisani sa četiri zvjezdice, a koncept hotela je takav da su sobe opremljene u jednoj od četiri boje – zelenoj, plavoj, narandžastoj i bež. Takođe, smo i pet friendly hotel tako da gosti ne moraju da razmišljaju gde će ostaviti svoje ljubimce tokom odmora - priča za "eKapiju" Nuša Korotaj, direktorka marketinga "Thermane Laško".

Kako kaže naša sagovornica, bilo da se prepuste romantičnom odmoru za dvoje ili se odluče za porodični paket, na gostima je samo da se prepuste uživanju svim čulima u velnes spa centru hotela.

- Termalni bazeni našeg hotela nude beskrajne užitke pod pokretnom staklenom plavom kupolom, a tu je i sauna centar. Kako su naši česti gosti roditelji sa djecom, bazenski kompleks ima vodene dječije atrakcije od tobogana do raznih sprava za igru – ističe Korotaj.

Osim klasičnih i tajlandskih masaža, nesvakidašnji ugođaj gostima će pružiti pivski i medeni tretmani.

- Poštujemo ono što nam nudi lokalna priroda i kulturna baština, pa smo razvili jedinstveni velnes pivski program u okviru kojeg nudimo masaže tijela, lica, ruku, nogu, kao i pivske velnes kupke za dvoje. Medeni tretmani su razvijeni na ljekovitosti meda koje koristimo za njegu lica i tijela, ali tu si i medene masaže, kupke i obloge od meda, kao sauna s medom – navodi sagovornica našeg portala.

Poslije tretmana pivom i medom, u hotelskom restoranu posjetioci mogu da uživaju u nekom od kulinarskih specijaliteta začinjenih baš pivom ili medom.


Ayurveda tretmanAyurveda tretman

Opuštanje i podmlađivanje u Ayurveda centru

Da bi bijeg od stvarnosti i svakodnevnog stresa bio potpun, od prije dve godine "Thermana Laško" je bogatija za Ayurveda centar. Ovde tretamane i programe vode specijalisti ajurvede - indijski terpauti, trener joge i kuvar sa juga Indije koja je kolijevka ove tradicionalne medicine i načina života.

- Naš Ayurveda centar je jedan od najvećih u Sloveniji. Željeli smo da pored standardnih tretmana gostima ponudimo nešto novo i došli smo na ideju da to bude Ayurverda centar kojim se može pohvaliti mali broj spa centara u našoj zemlji – kaže Korotaj i dodaje da ova drevna indijska tradicija ima holistički pristup koji podstiče telesnu i duhovnu energiju čoveka.

Posjetioci se mogu prepustiti raznim masažama biljnim uljima i ljekovitima kremama, ali i ajurveda programima za mršavljenje, podmlađivanje, detoksikaciju i mnoge druge koje ajurveda stručnjaci u ovom centru osmišljavaju individualno za svakog gosta.

Glavna konferencija salaGlavna konferencija sala

Kongresni centar

Pored različitih sadržaja za odmor i rekreaciju hotel "Thermana Park Laško superior" raspolaže i jednim od najvećih kongresnih centara u ovom dijelu Slovenije, pa se nertko dešava da posjetioci spoje "lijepo i korisno".

- Imamo sedam kongresnih sala sa modernom opremom koje ukupno imaju 1.100 mjesta, a najveća kongresna dvorana može da primi 600 ljudi – ističe Korotaj navodeći da su ovde održavane značajne konferencije, radionice, seminari iz raznih oblasti.

Od šetnje do skoka padobranom

Osim luksuznih tretamana u "Thermani Laško" kojima posjetilac uživa svim čulima, ne bi trebalo propustiti ni obilazak ovog slovenačkog gradića. Izleti su prilagođeni različitim senzibilitetima od obilaska pivare "Laško" uz degutaciju piva, preko posjete zaboravljenog rudnika olova i srebra, dvorca Tabor sa jedinstvenim pogledom na okolinu, pa do gazdinstva Križak i degustacije suhomesnatih proizvoda. Za turiste koji žele da osjete čari adrenaliskog turizma tu su i bob kart vožnje, kao i skok sa padobranom u tandemu.

(Foto: Irina Milošević)
(Celje)

Priče o celjskim grofovima

Na samo petnaestak minuta vožnje od Laškog je i Celje. Iako naši turisti vole da ga posjete zbog tržnih centara, četvrti grad po veličini u Sloveniji nudi mnogo više od kupovine. Centar Savinjske regije se nalazi na samo sat vremena vožnje od Zagreba, Ljubljane i Graca, a takođe je i domaćin jednog od tri najveća sajma privrede u Evropi.

Celje je grad bogate istorije, pa je odlazak do starog utvrđenja Celjskog grada iz 407. godine nezaobilazna destinacija. Turistima je zanimljiva istorija čuvenih celjskih grofova.

Od relaksacije i odmora u "Thermani Laško" do obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti Savske oblasti, ova slovenačka regija može biti prava oaza za bijeg od svakovnevice.

I.M.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.