NavMenu

Vlada FBiH traži konsultanta za pregovore sa naftnom kompanijom "Shell"

Izvor: eKapija Petak, 02.05.2014. 12:45
Komentari
Podeli
Federalno ministartvo energije, rudarstva i industrije pokrenulo je otvoreni postupak za izbor konsultanta koji će voditi pregovore sa "Shell"-om u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije BiH, izvještava Indikator.ba.

Ukupna vrijednost ugovora procijenjena je na 800.000 KM.

Od konsultanta se očekuje tehnička ili profesionalna sposobnost, a što donosi 70% bodova, te ponuđena cijena 30%.

Tender je otvoren do 9. juna 2014. godine.

Naftna kompanija "Shell" još je u septembru 2011. Vladi FBiH iskazala zanimanje da dobije koncesiju, te je potpisan i memorandum o saradnji.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o proglašenju Ugovora o koncesiji za istraživanje nafte i plina u Dinaridima strateškim interesom. Nedavno je Vlada zadužila ministarstva da urade nekoliko pravilnika koji treba da urede tu oblast, te dala saglasnost za raspisivanje tendera za konsultanta za pregovore, što je upravo i urađeno.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.