Izvor: eKapija | Srijeda, 30.04.2014.| 10:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Mikser" raspisao regionalni konkurs za producente i kreativce preduzetničkih sposobnosti "Stvaraj realno"

Kulturna organizacija "Mikser" oz Beograda uputila je poziv producentima i drugim kreativcima koji posjeduju menadžerske i organizatorske sposobnosti, da se prijave na konkurs pod sloganom "Stvaraj realno". "Mikser" će na ovaj način pružiti istorijsku šansu ljudima koji imaju svježe i inovativne ideje, da iste realizuju i organizuju jednodnevni festival u beogradskoj četvrti Savamala, a u okviru projekta "Savamala kreativna četvrt" ("Savamala Creative District"), saopštio je organizator.

Konkurs je otvoren od 29. aprila do 15. maja 2014, a pravo učešća imaju svi stariji od 18 godina. Pobjednik/ci konkursa će od "Mikser festivala" dobiti na raspolaganje budžet u vrijednosti od 300.000 dinara ( oko 5.000 KM) za pripremu i realizaciju projekta.

Aplikacija za konkurs mora da sadrži opis idejnog projekta, sa tačno navedenim članovima tima kao i njihovim zaduženjima, zatim specifikaciju troškova u okviru budžeta, potpisanu izjavu o autorstvu, radnu biografiju i motivaciono pismo.

Konkurs je otvoren za pojedince i grupe autora iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije.

Iskustvo i formalno obrazovanje neće biti prednost pri odabiru pobjednika, a žiri će prije svega obratiti pažnju na opšti koncept projekta i dati prioritet onima koji su inovativni i koji na jedinstven način doprinose razvoju kulturnih industrija u regionu.

Žiri čine: Hristina Mikić (Grupa za kreativnu ekonomiju), Ivan Lalić (Mikser festival), Ivan Milivojev (Exit festival), Maja Đulić (Marsh produkcija) i Miša Lukić (Leo Burnett).

Finalistima konkursa članovi žirija će pružiti stručnu praksu u vidu treninga za razvoj idejnog projekta, a "Mikser festival" će obezbijediti budžet za realizaciju pobjedničkog projekta, kao i lokaciju – "Mikser House".

Rezultati konkursa biće objavljeni 25. maja 2014. godine.

Aplikacioni formular i dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu, a dodatna pitanja mogu se postaviti na producenti@mikser.rs.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.