NavMenu

Grad Sarajevo: Predstavljen program obilježavanja godišnjice 14. ZOI

Izvor: Fena Ponedjeljak, 05.02.2007. 15:28
Komentari
Podeli

Grad Sarajevo u okviru obilježavanja 23-godišnjice održavanja 14. zimskih olimpijskih igara od 7. do 21. februara 2007. bit će domaćin brojnih spotskih i kulturnih manifestacija.

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac na pres-konferenciji predstavila je program obilježavanja sjećanja na jedan od najznačajnijih događaja ikada održanog u historiji glavnog grada BiH.

"Želimo da ova manifestacija bude tradicionalna i da se održava u periodu u kojem je i trajala sarajevska olimpijada, koja je u to vrijeme proglašena za najbolje organiziranu u istoriji olimpizma. Posebno želim da naglasim da će na olimpijskom stadionu Koševo 8. februara 2007. svečano biti upaljen olimpijski plamen, koji će gorjeti do 21. februara 2007., kako je to bilo i na 14. ZOI prije 23 godine", kazala je Borovac.

Ona je naglasila da će za obilježavanje ZOI biti potrošeno oko 150.000 KM, a isti iznos u ovogodišnjem budžetu plasiran je i za projekte izgradnje i postavljanje turstičke signalizacije i obilježja ZOI` 84. Ovaj projekt bit će realiziran zajedno s Turstičkom zajednicom Kantona.

"Cilj nam je da ovakvim manifestacijama osvježimo sjećanje na 14. ZOI i podsjetimo se na ovaj istorijski događaj kojim se naš grad može ponosti. Također, želimo da pokažemo da smo sposobni organizirati velike sportske manifestacije i uvjerana sam da će doći vrijeme kada će Sarajevo ponovo organizirati ZOI", kazala je Borovac.

U sklopu obilježavanja godišnjice ZOI u Sarajevu će od 7. do 21. februara 2007. biti održano 14 sportskih i kulturnih međunarodnih manifestacija. U sportskom dijelu bit će održana takmičenja i turniri u hokeju na ledu, umjetničkom i brzom klizanju, alpskom i nordijskom skijanju, sankanju, a u kulturnom programu tradicionalni Festival "Sarajevska zima", koja će svečano biti otvorena 7. februara, te prezentacija kataloga Olimpijskog muzeja i filma o Vučku, maskoti 14. ZOI.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.