NavMenu

Saudijci spremni da investiraju u BiH

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 29.04.2014. 16:12
Komentari
Podeli

Kraljevina Saudijska Arabija spremna je ulagati u ekonomiju BiH, kojoj je neophodna pomoć, ali je prije toga potrebno dati zakonske garancije za investicije i određene olakšice.

Poručio je ovo juče (28. aprila 2014. godine) u Sarajevu predsjedavajući Savjetodavne skupštine Saudijske Arabije, Abdulah bin Ibrahim al Šeika, nakon sastanka sa članovima Parlamenta BiH, na kojem je razgovarano o konkretnim načinima saradnje dvije države.

- Razmatrali smo pitanja potpisivanja sporazuma ili protokola o saradnji i izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, o saradnji u oblasti obrazovanja i nauke, te o uzajamnoj zaštiti investicija, što omogućava sigurnije investiranje - naglasio je Abdulah bin Ibrahim al Šeik, koji je s delegecijom Savjetodavne skupštine Saudijske Arabije doputovao u višednevnu posjetu BiH.

Božo Ljubić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, naglasio je da je na sastanku ponovljena poruka da kapital nema ni rasu ni vjeru, on traži sigurnost.


- Naši gosti su ponovili da emocionalna bliskost i vjerska solidarnost nisu dovoljni da bi se ostvarile investicije. To nam je jasna poruka da moramo poticati tu investicijsku klimu uvjereni, ali to svi ne znaju, da je BiH sigurno područje - rekao je Ljubić dodavši da BiH nudi ogroman potencijal u infrastrukturnom sektoru, u energetici, u poljoprivredi i turizmu.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.