NavMenu

Vodeće farmaceutske kuće na sajmu medicine "Remedium" u Tuzli

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.04.2014. 13:54
Komentari
Podeli
U Tuzli je u srijedu otvoren Međunarodni sajam lijekova, medicine i stomatološke opreme "Remedium", u organizaciji "Freestyle", pod pokroviteljstvom Liječničke komore Tuzlanskog kantona, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Općine Tuzla, prenosi portal Indikator.ba.

Cilj sajma je okupljanje vodećih farmaceutskih kompanija, razmjena iskustava i kvalitetne stručne edukacije, te predstavljanje dostignuća i inovacija iz oblasti medicine. Ovo je prvi i jedini projekt ovakve vrste u našoj zemlji.

- Mi smo u suradnji sa "Freestyle"-om ostvarili jednu ideju ovakvim skupom, u kojoj učestvuju farmaceutske kuće iz naše zemlje i inostranstva. Cilj je okupiti vodeće kompanije, razmjeniti iskustva i kvalitetne stručne edukacije iz oblasti medicine - rekao je predsjednik Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Haris Huseinagić.

Na sajmu učestvuju, između ostalih, izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Predstavnici renomirane farmaceutske kompanije "Bosnalijek", prvog dana sajma, prisutnima su se predstavili Prvim satelit simpozijem na temu "Principi primjene antibiotske terapije u toku dojenja", a predavanje je održala Meliha Mehić, klinički farmakolog "Bosnalijek".

- Kada je u pitaju primjena antibiotske terapije, majka dojilja uvijek se susreće sa time da li smije ili ne uzeti neki antibiotik. Zbog toga smo odlučili ovim predavanjem odgovoriti na neka osnovna pitanja kada je u pitanju ova tema. Kompanija "Bosnalijek" posjeduje paletu antibiotika, čija je upotreba dozvoljena tokom dojenja, ali uvijek naglašavamo da niko pa ni manja dojilja ne bi smijela uzimati antibiotik bez konsultacija sa ljekarom - istakala je tokom predavanja doktorka Mehić.


Posjetitelji sajma imali su priliku posjetiti i štand ove kompanije na kojem su se mogli informisati o najnovijim dostignućima i lijekovima "Bosnalijeka", koji su prisutni na tržištu.

Jedan od izlagača je i vodeća regionalna i domać banka matičnih ćelija "Cryo-Save", u kojoj je preko 4.200 porodica iz BiH pohranilo matične ćelije.

- Naša poruka je očuvanje zdravlja kao najvećeg bogatstva, a matične ćelije iz pupčane vrpce upravo su najbolja prevencija. Bolje ih je imati, a ne trebati, nego trebati, a ne imati ih - poručila je menadžerica operativnih poslova "Family-Plus", partnera "Cryo-Save"-a u Bosni i Hercegovini, Azra Habibija.

Međunarodni sajam "Remedium" u Tuzli bit će otvoren do 25. aprila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.