NavMenu

"Legend" otvorio radnju u tržnom centru "Sarajevo City Center"

Izvor: Franchising.rs Srijeda, 23.04.2014. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: franchising.rs)
Subotički "Legend" je svojim i franšiznim prodavnicama gotovo pokrio tržišta na kojima posluje. U narednom periodu, u planu je da preostali veleprodajni kupci postanu primaoci franšize.

Modna kompanija "Legend World Wide" mahom je širila svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem sopstvenih prodavnica. Danas, u mreži ima i pet franšiznih radnji u Srbiji i četiri u Crnoj Gori, dok u Bosni i Hercegovini sarađuje sa generalnim zastupnikom. Posljednjih godina, međutim, kompanija je i svojim veleprodajnim kupcima ponudila prelazak na franšizni model poslovanja i to se pokazao kao dobar potez, s obzirom na to da franšize postižu dobre rezultate.

Radnje veleprodajnih kupaca modne kompanije "Legend" bilježe bolje rezultate od kada su postali primaoci franšize tog brenda. Cilj kompanije je da u narednih godinu dana i preostale veleprodajne kupce uvede u franšizing.

– Radnje naših veleprodajnih kupaca bilježe bolje rezultate od kada su postali primaoci naše franšize. Zato nam je cilj da u narednih godinu dana i preostali veleprodajni kupci postanu primaoci franšize – kažu u kompaniji "Legend".

Prema podacima sa zvaničnog sajta, veleprodajni kupci rade u više od dvadesetak gradova u Srbiji, tako da se u narednom periodu može očekivati značajnije povećanje broja franšiza brenda "Legend".


Nedavno je, inače, "Legend BiH" uz podršku centrale u Subotici otvorio radnju u Sarajevu u okviru tržnog centra "Sarajevo City Center".

– Budući da je Sarajevo glavni grad i da se očekuje da tržni centar bude prometan, vjerujemo da će i ta radnja profitabilno poslovati. "Legend" je prisutan u mnogim većim gradovim Bosne i Hercegovine, pa je bilo logično da radnju otvorimo i u Sarajevu – kažu u kompaniji.

Mimo tržišta na kojima već posluju – Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini – "Legend" zasada ne namjerava da širi maloprodajnu mrežu. U ovoj godini, svesni su da će sopstvena očekivanja morati da prilagode stanju na turbulentnom tržištu, a osnovni cilj će biti da ostanu uspješni na tržištima na kojima posluju.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.