Izvor: eKapija | Subota, 19.04.2014.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova banka predstavila kampanju za štednju "Život u plusu"

(Foto: Novabanka.com)
Nova banka je tokom prošle sedmice promovisala kampanju za štednju "Život u plusu". Medijska kampanja počeće 1. maja, a u sklopu nje biće organizovana i nagradna igra, saopšteno je na zvaničnoj stranici te banke.

Pravo na učešće u nagradnoj igri imaće štediše koje oroče minimalno 3.000,00 KM na najmanje 18 mjeseci. Kampanja će trajati tri mjeseca i svakog mjeseca Nova banka će izvući kupon sretnog dobitnika 10.000,00 KM na Visa platnoj kartici.

Nova banka promoviše i novitete iz domena kartičnog poslovanja. S obzirom na to da je potpisan ugovor sa Visom, kojim je Nova banka dobila principalstvo za Bosnu i Hercegovinu, te nakon izvršene analize tržišta Bosne i Hercegovine, omogućeno je uvođenje Visa Classic kreditne kartice sa mogućnošću plaćanja na rate kod trgovaca u zemlji i inostranstvu, kao i Visa Gold platne kartice, koja omogućava dodatnu ugodnost pri korištenju platnih kartica.

U duhu naziva kampanje "Život u plus", činom potpisivanja ugovora o saradnji koju je Nova banka ostvarila sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uspostavljena je saradnja sa ciljem unapređenja rada i poslovanja, transfera znanja, te doprinosa razvoju društvene zajednice.

Nova banka će za oba fakulteta tokom 2014. godine izvršiti uplate 25.000,00 KM, a sredstva će biti korištena za organizovanje akademskih i naučnih skupova, podršku međunarodnim konferencijama i objavljivanje stručnih publikacija. Dogovoreno je da Banka omogući obavljanje studentske prakse najboljim studentima, te da će zaposliti najmanje pet ekonomista.

Promocija kampanje je bila prilika da Nova banka iskaže humanost i poštovanje prema standardima društveno odgovornog poslovanja te su tokom večeri uručene donacije i to po 2.000,00 KM Crvenom krstu Republike Srpske, Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine, Caritasu vrhbosanske nadbiskupije, Srpskom humanitarnom udruženju Dobrotvor i Humanitarnoj organizaciji Merhamet, dok je 3.000,00 KM donirano Udruženju policajaca Ipa.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.