NavMenu

U Banjoj Luci radijatori topli do 1. maja

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 17.04.2014. 09:55
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
"Toplana" će, iako je u utorak (15. aprila 2014.) i zvanično završena grejna sezona, nastaviti da isporučuje toplotnu energiju sve do 1. maja, ali samo u danima sa niskim temperaturama.

- Puštali smo grijanje juče iako je zvanično kraj sezone. Puštaćemo i ubuduće ako bude bilo potrebno, jer su najavljene niske temperature - rekla je portparol "Toplane" Žaklina Mijatović i naglasila da neće dozvoliti da se građani smrzavaju.

- Dužnost nam je da do 1. maja budemo u pripravnosti, ali u danima kada budu visoke temperature nećemo grijati - podvlači Mijatović i dodaje da poslije tog datuma neće biti puštano grijanje, jer počinje redovan godišnji remont i ispuštanje vode iz sistema.

Predsjednik savjeta MZ Borik, Rade Trivić, potvrdio je riječi Mijatovićeve.

- Vrijeme je juče bilo hladno, ali radijatori su bili topli. Ne mogu se požaliti na rad "Toplane" u sezoni koja je na izmaku - naglasio je Trivić.

U MZ Obilićevo smatraju da bi "Toplana" trebalo da grije svaki dan do 1. maja bez obzira na kojem je podjeljku živa u termometru.

- Grijanje je juče pušteno oko devet časova. Nije nam bilo hladno, ali s obzirom na to da je "Toplana" uštedjela na relativno blagoj zimi, trebalo bi da zbog starijih osoba i djece grijanje puštaju svaki dan do 1. maja. Noći i jutra su još dosta svježi - rekao je predsjednik savjeta MZ Obilićevo Oliver Gačić.

I u naselju Starčevica, iz kojeg je do sada upućen najveći broj žalbi na kvalitet grijanja, isporuka toplotne energije bila je uredna.

- Radijatori su topli - rekao je mještanin tog naselja Darko Grajić.

Plan

Žaklina Mijatović je naglasila da će u periodu između dvije grejne sezone učiniti maksimalne napore da budu otklonjeni svi kvarovi koji su u toku ove sezone dovodili do problema u isporuci toplotne energije.

Tako je, između ostalog, u planu da se do početka nove grejne sezone u funkciju stave dvije periferne kotlovnice, u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.