NavMenu

Banja Luka - Plaćanje parkinga preko mobilnog telefona

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 31.01.2007. 13:55
Komentari
Podeli

Kompanija "MRG Export-Import" Banja Luka u saradnji sa svojim partnerima iz inostranstva održala je 30.01.2007. prezentaciju modernih tehnologija u domenu upravljanja i kontrole saobraćaja, te organizacije i naplate parkiranja u gradu. Svoj program prezentovala je kompanija "Verrus" iz Kanade.

"Verrus" omogućava vozačima da plate parking preko mobilnog telefona umjesto postojećih parking satova, ali i tamo gdje oni već postoje", rekao je Zoran Dragičević iz kompanije "Verrus". On je naveo da sistem pruža punu bezbjednost, onemogućava zloupotrebe, daje mogućnost lakog praćenja i kontrole jer dozvolu povezuje s brojem registarske tablice vozila.

Kompanija "Schweers" iz Njemačke prezentovala je primjenu ručnih terminala za usluge parkinga.

"Riječ je o veoma modernim aparatima koji u sebi integrišu najmodernije tehnologije kao što su kolor kamere i GPS i omogućavaju efikasnu naplatu parkiranja. Na taj način pomažu kako gradskim upravama tako i policiji da propisi budu poštovani, da naplata bude efikasna, saobraćaj funkcioniše bolje i bude bezbjedniji i da mjesta za parkiranje uvijek bude dovoljno", istakli su iz ove kompanije.

Zoran Tadić, šef Odsjeka za parking i garaže, kazao je da se još ranije javila potreba u gradu za uvođenjem ovih modernih tehnologija. "Oprema koja je prezentovana je jedna od varijanti koja se može napraviti u gradu za praćenje saobraćaja i parkiranja", rekao je Tadić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.