Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 14.04.2014.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počelo takmičenje za izbor najbolje uređenog ugostiteljskog objekta u regionu

Danas je zvanično počelo takmičenje za titulu najljepše uređenog ugostiteljskog objekta u regionu koje po peti put organizuje Internet magazin Enterijer.ba. Za popularnu "Grimiznu kuglu" boriće se 22 ugostiteljska objekta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, javlja portal Indikator.ba.

Iz Bosne i Hercegovine učestvuje šest objekata. "Caffe Bar Hennessy" iz Zenice, te "Caffe Club People's", "Dolce Ore", "Intermezzo", "Zlatna ribica" i "Korzo" iz Sarajeva.

Hrvatska ima pet predstavnika - "Zrno soli" iz Splita, restoran "More" iz Dubrovnika, restoran "Dukat" iz Nove Gradiške, te "Texas Steak & Grill House" i "The Movie Pub" iz Zagreba.

I Crna Gora ima pet učesnika. Imanje "Knjaz" i "Per Sempre" iz Podgorice, "Knjaževa bašta" iz Bara, konoba "Atrium" iz Kotora, te konoba "Ćatovića mlini" iz Morinja.

Srbija se predstavlja sa tri ugostiteljska objekta iz Beograda. "Lobby & Cigar Lounge Bar" Falkensteiner hotela, te restorani "Talas" i "Comunale".

Slovenija također ima tri učesnika iz svog glavnog grada. "Lolita", "Lunch cafe Marley & Me", te "Restavracija Argentino".

Svi učesnici predstavljeni su na stranici grimizna.enterijer.ba, a odabrao ih je međunarodni žiri kojeg čine stručnjaci iz različitih polja umjetnosti i uređenja enterijera. Oni će i odabrati najljepšeg među najljepšim nakon što korisnici društvene mreže "Facebook" ocijene kojih je to 10 ugostiteljskih objekata koji se izdvajaju od ostalih.

Takmičenje za najljepših deset trajaće do 15. maja, a glasati mogu svi korisnici društvene mreže "Facebook" tako što će posjetiti stranicu grimizna.enterijer.ba, te klikom na "like" ili "sviđa mi se" dati glas svom favoritu. Deset učesnika koji budu imali najviše "lajkova", 15. maja idu u drugi krug takmičenja u kojem će ih ocijeniti međunarodni stručni žiri.

Pobjednik će biti proglašen krajem maja i njemu će biti dodijeljena nagrada "Grimizna kugla". Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom puhanja stakla.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.