NavMenu

IBM predstavio revolucionarnu novost u tranzistorskoj tehnologiji

Izvor: eKapija Srijeda, 31.01.2007. 12:11
Komentari
Podeli

IBM je objavio, da je nakon dugogodišnjeg istraživanja i napornog rada, napokon uspio razviti rješenje za usavršavanje tranzistora –malih on-off prekidača, koji čine osnovu svih današnjih mikročipova. Radi se o najvećem napretku u četiri desetljeća dugoj tranzistorskoj tehnologiji. IBM je putem suradnje sa AMD-jem kao i sa drugim svojim razvojnim partnerima – Sony-jem in Toshibom – otkrio novi način spajanja kritičnog dijela tranzistorja sa novim slojem materijala, koji regulira strujni tok u tranzistorima. Integrirani krugovi (čipovi) iz takvih tranzistora, će zahvaljujući tome, biti još manji, brži, a ujedno i efikasniji. Ova predstavljena, nova generacija čipova, će uveliko uticati na sve tipove elektronskih sistema. Novi tehnološki postupci se uz minimalne promjene alata i procesa, bez ikakvih poteškoća, implementiraju u postojeći proces izrade. Uporaba tog materijala će samoj industriji omogućiti kontinuitet takozvanog "Moorovog zakona", koji predviđa da se broj tranzistora (osnovnih elemenata) u čipovima udvostručuje svakih 12 do 18 mjeseci – a paralelno s time i njegov kapacitet.

Za više informacija posjetite: http://www.research.ibm.com.

IBM Tivoli Storage Manager 5.4

IBM je predstavio nadgradnju programske opreme IBM Tivoli Storage Manager za pohranu podataka, koja će doprinjeti boljoj zaštiti podataka, usavršiti upravljanje, te povećati raspoložljivost aplikacija u samom procesu rada. Tivoli Storage Manager 5.4 (TSM 5.4) je jedinstvena programska oprema, iz razloga što omogućava progresivno sigurnosno kopiranje, što znači, da se svi podaci kompletno kopiraju samo pri prvom zapisivanju, dok se kasnije arhiviraju samo promjene podataka. Na taj način ćemo izbjeći višekratnu pohranu cjelovitih podataka, koja nam, osim toga, da oduzima suviše vremena, preopterećuje mrežne poslužitelje i mrežu, te samim tim ometa poslovne procese. IBM-ovi klijenti već zapažaju koristi, koje im donosi raširena verzija 5.4. "Sa bazom klijenata, koji spadajo u sam vrh najboljih svjetskih kompanija na ljestvici Fortune 500, moramo obezbjeđivati aplikacije 24 časa na dan, svih 7 dana v tjednu, te ujedno i bezbjednost za eDiscovery rješenja", rekao je Adam Richardson, arhitekt za zaštitu podataka, EPIQ sistema. »IBM Tivoli Storage Manager nam omogućava sigurnu i bezbjednu pomoć i rješenja za oporavak podataka, koji nam pomažu kod upravljanja sve veće količine podataka, a ujedno nam garantuje nesmanjeni kapacitet i raspoložljivost naše IT platforme«.

Za više informacija posjetite: http://www.ibm.com/storage.

IBM Slovenija

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.