NavMenu

U budžet FBiH vraćeno 217 mil KM starih dugova

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.04.2014. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Federalna vlada na jučerašnjoj sjednici usvojila je i Parlamentu FBiH uputila Izvještaj o izvršenju Budžeta FBiH za 2013. godinu, u kojem se navodi da je, od ukupno planiranih 2,21 mlrd KM prihoda, primitaka i financiranja, ostvareno 1,93 mlrd KM ili 87%, prenosi RTV "Slon".
Pri tome je od poreza ostvareno 1,26 mlrd KM, što je 65,2% ukupnih prihoda. Neporezni prihodi (naknade, pristojbe, novčane kazne...) ostvareni su s 274,4 mil KM, što je 14,2% ukupnih prihoda, dok su prihodi po osnovi financiranja Budžeta iznosili 399 mil KM, sa sudjelovanjem od 20,6% u ukupnom ostvarenju.

U odnosu na 2012. godinu, ostvareni prihodi, primici i financiranje bilježe blagi porast od 2%, odnosno za 35,8 mil KM.

Kako je naglašeno, Federacija BiH je u 2013. godini vratila 217,4 mil KM starih dugova više nego što su se federalna institucije zadužile u toj godini, što je efekt zaduženja ove Vlade u prošloj godini, a ocjenjuje se pozitivnim.



Tagovi:
budžet FBiH
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.