NavMenu

"Elektrokrajina" nabavila nova radna vozila vrijedna 2,6 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 09.04.2014. 15:20
Komentari
Podeli
Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka obnovilo je vozni park sa teretnim i poluteretnim vozilima i radnom mehanizacijom ukupne vrijednosti 2,6 mil KM.

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je novinarima da je nakon provedene tenderske procedure nabavljeno 30 poluteretnih vozila, dva teretna vozila i tri korpe, dva manja vozila sa dizalicom nosivosti tri i po tone, kao i "labudica" za transport specijalnih višenamjenskih mašina.

Kuzmanović je rekla da se investicija za nabavku teretnih i poluteretnih vozila i radne mehanizacije u ovolikom obimu dešava prvi put u novijoj istoriji preduzeća.

- Investicija je planirana zbog potrebe obezbjeđenja veće sigurnosti i zaštite radnika, te stvaranja uslova za efikasnije i produktivnije poslovanje. Nabavkom novih radnih vozila zamijenićemo dotrajala vozila čija je prosječna starost oko 30 godina - rekla je Kuzmanović.

Ona je navela da je 30 poluteretnih vozila ukupne vrijednosti 1,1 mil KM finansirana kreditom Evropske investicione banke u okviru programa "Power 4" (Energija četiri).

- Druga teška mehanizacija ukupne vrijednosti 1,5 mil KM finansirana je vlastitim sredstvima "Elektrokrajine" - rekla je Kuzmanović.

Ona je dodala da je prije desetak dana nabavljeno i 13 malih vozila u vrijednosti od 300.000 KM, koja su raspodijeljena svim radnim jedinicama, u svrhu bržeg i kvalitetnijeg obavljanja radnih zadataka.

Kuzmanović je naglasila da obnavljanje teretnog voznog parka ne znači poskupljenje električne energije.

Za ovu godinu je, kako je rekla, planirana nabavka višenamjenskih vozila u vrijednosti od milion KM, kao i nabavka malih vozila koja su potrebna za bolju operativnost.








Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.