Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 09.04.2014.| 15:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Elektrokrajina" nabavila nova radna vozila vrijedna 2,6 mil KM

Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka obnovilo je vozni park sa teretnim i poluteretnim vozilima i radnom mehanizacijom ukupne vrijednosti 2,6 mil KM.

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je novinarima da je nakon provedene tenderske procedure nabavljeno 30 poluteretnih vozila, dva teretna vozila i tri korpe, dva manja vozila sa dizalicom nosivosti tri i po tone, kao i "labudica" za transport specijalnih višenamjenskih mašina.

Kuzmanović je rekla da se investicija za nabavku teretnih i poluteretnih vozila i radne mehanizacije u ovolikom obimu dešava prvi put u novijoj istoriji preduzeća.

- Investicija je planirana zbog potrebe obezbjeđenja veće sigurnosti i zaštite radnika, te stvaranja uslova za efikasnije i produktivnije poslovanje. Nabavkom novih radnih vozila zamijenićemo dotrajala vozila čija je prosječna starost oko 30 godina - rekla je Kuzmanović.

Ona je navela da je 30 poluteretnih vozila ukupne vrijednosti 1,1 mil KM finansirana kreditom Evropske investicione banke u okviru programa "Power 4" (Energija četiri).

- Druga teška mehanizacija ukupne vrijednosti 1,5 mil KM finansirana je vlastitim sredstvima "Elektrokrajine" - rekla je Kuzmanović.

Ona je dodala da je prije desetak dana nabavljeno i 13 malih vozila u vrijednosti od 300.000 KM, koja su raspodijeljena svim radnim jedinicama, u svrhu bržeg i kvalitetnijeg obavljanja radnih zadataka.

Kuzmanović je naglasila da obnavljanje teretnog voznog parka ne znači poskupljenje električne energije.

Za ovu godinu je, kako je rekla, planirana nabavka višenamjenskih vozila u vrijednosti od milion KM, kao i nabavka malih vozila koja su potrebna za bolju operativnost.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.