NavMenu

"Podravka" tradicionalno na Sajmu gospodarstva u Mostaru

Izvor: eKapija Srijeda, 09.04.2014. 12:30
Komentari
Podeli

Mostar je ovih dana centar susreta mnogobrojnih gospodarstvenika i predstavljanja značajnih poslovnih potencijala oko 700 poduzeća iz više od 20 zemalja. U okviru bogatog programa Sajma biće dodjeljena business nagrada "Gazela 2014".

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, Bakir Izetbegović, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i druge visoke uzvanice posjetile su izložbeni štand "Podravke", vodeće prehrambene kompanije u regiji koja svojim tradicionalnim sudjelovanjem godinama podržava ovaj jedinstveni gospodarski i društveni događaj u BiH, saopšteno je iz kompanije "Podravka".

- "Podravka" je partner mostarskog sajma već sedamnaest godina. Bosna i Hercegovina je za "Podravku" izuzetno važno tržište i ovdje se osjećamo kao domaća kompanija, zbog toga je sasvim prirodno da smo također prisutni na svim događajima koji su važni za ovu zemlju. Ovo je tradicionalni sajam na kojem se okuplja sav poslovan svijet. Našim prisustvom podržavamo Sajam i pokazujemo koliki značaj doista ima - istakla je Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke.

Svaki dan za vrijeme trajanja Sajma na Podravkinom štandu bit će upriličen kulinarski show, a svi ljubitelji najfinijih okusa moći će uživati u degustiranju jela pripremljenih s Vegetom koje će pripremati Podravkini promotori kulinarstva.

U povodu predstavljanja gospodarstva Koprivničko-križevačke županije, ali i jačanja uspostavljene suradnje gospodarstvenika, "Podravka" će također uz HGK Županijsku komoru Koprivnica i Koprivničko-križevačku županiju biti domaćin svečane večere u hotelu "Ero" u Mostaru.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Izgradnja HE Dabar: Radovi u zoni mašinske zgrade, angažovano oko 100 kineskih radnika

Na izgradnji hidroelektrane Dabar, aktivirana su gradilišta u zoni mašinske zgrade, brane Pošćenje, kao i na nasipu Grebak, a na ovom projektu koji izvodi kineska kompanija Gezhouba group (Gezuba grupa) angažovano je oko 100 kineskih radnika, rekao je Srni direktor preduzeća Hidroelektrana Dabar Slaviša Stajić. Stajić je objasnio da je na nasipu Vranjača u toku gradnja pristupnog puta, pa će i to gradilište biti aktivirano u narednih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.